zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Slovenija do zmage nad Slovaško

Foto: arhiv kluba Foto: arhiv kluba

Na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v futsalu za ženske se je slovenska ženska reprezentanca v Dupleku pomerila z reprezentancama Finske in Slovaške.

Proti Finski tesen poraz

V petek, 10. septembra, se je slovenska ženska reprezentanca prvič pomerila s Finsko. Slovenke so tekmo proti favoritkam, ki po rangu spadajo med osem najboljših evropskih ekip, začele zelo pogumno in si z agresivno obrambo po celem igrišču priigrale nekaj lepih priložnosti. Po poškodbi Aneje Lorbek sredi polčasa prve zadele Finke. Slovenke so do konca polčasa dobro igro okronale z dvema zadetkoma, najprej je s strelom iz 10 m svoj prvi reprezentančni zadetek dosegla Anja Žvokelj, na 2 : 1 in za vodstvo ob polčasu pa je zadela Sergeja Kos. V drugem polčasu je prišla do izraza boljša pripravljenost finskih reprezentantk. Kljub številnim dobrim obrambam kapetanke Valentine Tuš so Finke v nadaljevanju zadele še dvakrat in tako tekmo s končnim rezultatom 2 : 3 obrnile v svojo korist.

Tretja zmaga nad Slovaško

V nedeljo, 12. septembra, je slovensko ekipo čakala še tekmo s Slovaško, ki je dan prej doživela visoki poraz z 2 : 8 proti finski reprezentanci. V primerjavi s prvo tekmo so Slovenke v tekmo krenile nekoliko bolj nervozno in z več napakami v igri. Kljub vsemu so varovanke selektorja Dejana Krambergerja v 15. minuti srečanja z zadetkom Sergeje Kos povedle z 1 : 0. Boljša igra v drugem polčasu je z dvema zadetkoma obrodila sadove. Na 2 : 0 je najprej povišala Ines Krajnc, nato pa je s svojim drugim zadetkom na tekmi za vodstvo Slovenk poskrbela Sergeja Kos. Zadnjih pet minut igre so Slovakinje poskusile tudi z igro vratarke v polju in se z dvema zadetkoma Slovenkam nevarno približale. Kljub napeti končnici je slovenska obramba zdržala slovaške napade. Slovenske so se tako veselile svoje tretje zmage proti Slovaški.

Za izbrano vrsto Slovenije je nastopilo tudi pet igralk KMN Slovenske gorice, in sicer: Valentina Tuš, Rebeka Šnofl, Aneja Lorbek, Ines Krajnc in Laura Škvorc.

Nazadnje urejeno: sobota, 25 september 2021 16:11
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar