zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Planinsko društvo Hakl iz Svete Trojice v akciji »Slovenija planinari«

Trojiškemu jezeru se v četrtek obeta še en zanimiv dogodek. Foto Marjan Toš. Trojiškemu jezeru se v četrtek obeta še en zanimiv dogodek. Foto Marjan Toš.

PLEZANJE PO HAKLOVI UMETNI STENI PRI JEZERU IN OGLED FILMA O GORSKIH PAŠNIKIH
Športno plezanje po umetnih stenah je ta čas športna panoga, ki je postala zelo zanimiva in moderna. Naši športni plezalci so s to dejavnostjo »zastrupili« mlado generacijo. Umetne plezalne stene rastejo, kot gobe po dežju v šolskih telovadnicah v športnih centrih, pa tudi v naravnem okolju, kjer postajajo dodatni rekvizit za vse, ki se vsaj za nekaj časa na dan ali teden umaknejo v naravo na rekreacijo. Tako je tudi HAKLOVA umetna stena , ki so jo postavili ob Trojiškem jezeru, v letu 2019 obogatila trojiško obalo jezera. Kljub temu, da še ni v celoti dokončana, že omogoča uporabo in užitke v plezanju.

Kot je sporočil
Drago Lipič iz PD Hakl, so planinci v želji, da se z njenimi plezalnimi smermi spozna čim več uporabnikov, pripravili »dan odprtih vrat« vodenega plezanja, ki bo v četrtek, 23. septembra, od 15.00 dalje.

»Poskrbeli bomo, da vam ne do dol čas. Izvedeli boste kako se varno uporablja stena, kakšno opremo potrebujete. Morda se nam priključite pri delih, ki jih za ta dan načrtujemo na steni. Ko se bo dovolj stemnilo (predvideno okoli 19.00 ure), pa vas vabimo na ogled filma, ki ga je posnel naš član Robi Kranfogel. Zgodba filma nam predstavi življenje in delo v gorskih pašnih skupnostih na Gorenjskem ob tem pa boste uživali v čudoviti gorski naravi naših planin, po katerih ste morda nekateri že pretegovali noge«, je še povedal Drago Lipič iz PD Hakl iz Svete Trojice v Slovenskih goricah.

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 20 september 2021 18:59
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar