zombi 2

Vpis

Slovenski strelci uspešni na evropskem prvenstvu na Madžarskem

Ekipa LZS, ki je sodelovala na letošnjem EP v lovski kombinaciji na Madžarskem. Foto: arhiv LZS Ekipa LZS, ki je sodelovala na letošnjem EP v lovski kombinaciji na Madžarskem. Foto: arhiv LZS

Na 13. evropskem prvenstvu v lovski kombinaciji, ki je med 9. in 11. julijem potekalo na strelišču Csákberény na Madžarskem, je strelska ekipa Lovske zveze Slovenije znova dosegla odlične rezultate. 

Iz Lovske zveze Sloveije (LZS) so sporočili, da se je strelska ekipa na EP na Madžarskem več kot odlično odrezala. Slovenski lovci - strelci so na evropskem prvenstvu na Madžarskem namreč osvojili skupno 2. mesto v golobih in 3. mesto v lovski kombinaciji. Igor Pičulin je med veterani osvojil 2. mesto, največji uspeh pa je dosegel mladinec Nejc Garmut, ki je postal evropski mladinski prvak. Boljšega izida si skoraj nismo mogli zamisliti, so povedali tekmovalci po vrnitvi v Slovenijo, kjer so prejeli številne čestitke in pohvale za velik športni uspeh. Ta je bil hkrati velika promocija slovenskega lovskega strelstva.

Na letošnjem, že 13. evropskem prvenstvu, je sodelovalo 14 držav in 116 strelcev. Ekipo LZS je zastopalo 10 strelcev, in sicer Matjaž Hlebš, Nejc Garmut, Boštjan Sadek, Miha Finkšt, Nejc Hlebš in Marijan Sadek ter štirje posamezniki Igor Pičulin, Mitja Kersnik, Dušan Urankar in Maks Garmut. Selektor in vodja ekipe Lovske zveze Slovenije je bil Mitja Janc, ki se je zahvalil strelcem za dobre nastope in tudi vodstvu LZS za zaupanje in pomoč. Slovensko ekipo so podprli tudi številni donatorji in sponzorji.

 Igor Pičulin Matija Janc in Nejc Garmut od leve

Mitja Janc, slovenski selektor (v sredini) z Igorjem Pičulinom (levo) in Nejcem Garmutom (desno). Foto: arhiv LZS.

Last modified onsreda, 14 julij 2021 10:52
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar