banner fiskars2

Vpis
Uredništvo

Uredništvo

Učenci OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol bodo peli, igrali in plesali

Na Osnovni šoli Jožeta Hudalesa Jurovski Dol prirejajo Letni koncert pevskih zborov in folklornih skupin njihove osnovne šole.

Na koncertu bodo sodelovali člani vrtčevske folklorne skupine in mlajša ter starejša folklorna skupina OŠ J. Hudalesa, ob njih pa tudi učenci iz zborčka 1. razreda in otroški ter mladinski pevski zbor. Koncert bodo popestrili še vokalna skupina in šolski band. Folklorne skupine bodo gledalce popeljale v čas preteklosti in bodo skozi odrske postavitve ob plesu prikazale navade, predstavile ljudske običaje in zapele ljudske pesmi. Pevski zbori bodo prepevali različne pesmi, prav tako pa se bodo na koncertu predstavili učenci, ki igrajo na različne inštrumente. Letni koncert je ponovno priložnost, da učenci predstavijo, kar so se naučili skozi šolsko leto ter se urijo v nastopanju.

Vodji in glavni organizatorici koncerta sta Metka Caf in Barbara Waldhütter.

Učenci in učitelji se veselijo obiska. Vstopnine ni, bodo pa veseli prostovoljnega prispevka, ki ga bodo namenili sofinanciranju izdelave zaves za gledališki oder v šoli.

V Family Cafeju bo ta vikend namenjen ljubiteljem nostalgije in dobrega sladoleda

Ta konec tedna, od 25. do 28. maja, bo v priljubljenem Family Cafeju zaživel prav poseben dogodek - Dnevi mladosti. Doživetje bo navdušilo vse, ki se - nekoliko z nostalgijo - radi spominjajo časov, ko so bili še mladi in brezskrbni. Dnevom, ko je bil svet malo drugačen, se bodo poklonili s posebno ponudbo sladoledov izpod rok Sladke Hajdi in akcijskimi cenami izbranih pijač, pred vrati kavarne pa bo obiskovalce pričakala še legendarna »stoenka«. Njen prepoznaven zvok motorja in prikupna oblika bosta v trenutku vzbudila spomine na čase, ko je bil ta avto kralj naših cest.

Ali se spomnite ...

... okusov, kot so Kremšnita, Pingo, Viki krema, Rum ploščica, Jaffa, Bananko, Domačica in Jabolčni štrudelj? V Family Cafe-ju boste imeli ta vikend priložnost uživati v okusnih sladoledih, ki so zaznamovali mladost sedaj odraslih generacij.

mladosti 2

Poleg posebnih okusov sladoleda bodo na voljo tudi akcijske cene »nostalgičnih« pijač. Kakšne spomine v vas prebudijo okosi soka s smetano, rum cole, musolini špricerja, pelinkovca, Pingo soka in Cockte? Pridite in si v dobri družbi pripovedujte zgodbe o prijateljstvih, družinskih izletih s stoenko in neskončnih poletnih dneh.

Nostalgična vožnja v preteklost

Poleg okusnih sladoledov in osvežujočih pijač, bo lokal še dodatno poskrbel za pristno vzdušje. Pred njihovimi vrati bo obiskovalce pričakal avtomobil, ki je postal ikoničen v času naše mladosti - legendarna stoenka ali Zastava 101. To bo edinstvena priložnost za vse navdušence nad starodobnimi avtomobili, da se spomnijo preteklih časov in uživajo v njihovi lepoti.

Kot je zapisal organizator,

»vabilo velja tudi za tiste, ki morate googlati, kakšen model je stoenka.«

mladosti 9

Vabljeni na ekskurzijo na Dolenjsko

Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric v sodelovanju s Turistično agencijo LEZE vabi člane društva na strokovno ekskurzijo in oglede dobrih praks na Dolenjsko (območje LAS STIK), in sicer v četrtek, 1. junija.

Odhod avtobusa bo ob 6. uri izpred ŠRC Polena. V Trebnjem nas bo pričakala strokovna turistična vodnica, ki bo naša spremljevalka in neskončen vir informacij in zanimivih zgodb. Po sladkem zajtrku – Baragovi rezini, kavi in vodi – sledi strokovno voden ogled edinstvene Galerije likovnih samorastnikov Trebnje, osrednje ustanove za naivno umetnost v Sloveniji. Nato bomo odkrivali in raziskovali kulinarično dediščino Dolenjske, ki je edina slovenska pokrajina z izdelano gastronomsko strategijo, kulinarično piramido in prvim regionalnim kulinaričnim zemljevidom v Sloveniji. Dobrote Dolenjske so kolektivna blagovna znamka, ki nastaja pod okriljem Zavoda za kulinariko in turizem Dobrote Dolenjske. Ogledali si bomo še druge zanimive projekte, ki so bili izvedeni pod okriljem LAS STIK: Sitarjevo hišo v Dolenjskih Toplicah, Središče gastronomije Dolenjske, Poslovne priložnosti na podeželju. Zadnja točka ogleda pa bo grad Žužemberk, ki je ena najslikovitejših in tipičnih srednjeveških trdnjav na Slovenskem. Njegovi ostanki se mogočno dvigajo na strmem skalovju nad reko Krko. Na koncu nas čaka pozno kosilo v Gostilni pri Obrščaku na Muljavi, v gostišču z dolgotrajno tradicijo domačih, pristnih in predvsem okusnih jedi. Vrnitev v Lenart je predvidena okrog 20. ure

Prijave sprejemajo do ponedeljka, 29. maja 2023, oziroma do zasedbe mest osebno na sedežu društva in po telefonu: 059 128 773 ali 051 660 865.

 

Poziv za projektne predloge podaljšan do 9. junija!

Razvojna agencija Slovenske gorice, ki je tudi v novem programskem obdobju vodilni partner LAS Ovtar Slovenskih goric, je aktivno pristopila k pripravi dokumenta Strategije lokalnega razvoja za obdobje 2023–2027 (SLR).

Pri tem bomo tudi tokrat delovali po principu »od spodaj navzgor«, kar pomeni, da bo ta razvojni dokument nastal na podlagi potreb, ki izhajajo iz okolja. Te pa bomo poskušali pridobiti tudi s pomočjo vaših želja, potreb in poslovnih idej. Zanimive projektne ideje so bile podane že na animacijskih delavnicah, ki so v aprilu potekale v vseh desetih občinah LAS.

Še vedno pa ni prepozno, da se vključite tudi vi in sodelujete pri prepoznavanju lokalnih prednosti, izzivov in priložnosti območja LAS, in sicer z oddajo projektnega predloga. Obrazec za projektne ideje je dostopen tukaj.

Rok za oddajo idej za projekte, ki bodo prispevali k nadaljnjemu razvoju in povezovanju Slovenskih goric, podaljšujemo do 9. junija, da jih bomo lahko pravočasno vključili v SLR.

Vabljeni k sooblikovanju in načrtovanju razvoja podeželja Slovenskih goric!

Milena Grabušnik

Naročite se na RSS