banner fiskars2

Vpis

Zakaj postati član družine ŠKSG?

Izobraževanja, debate, organizacija, izleti, šport, taborjenje, druženje, spomini. Vse to sem jaz doživela s Študentskim klubom Slovenskih goric.

V tem članku vam želim predstaviti svojo izkušnjo s ŠKSG, ker je to res nekaj nepozabno enkratnega.

Leta 2016 sem postala študentka – mama, poglej, na faksu sem! In kaj je prvo, kaj pomisliš, ko prideš na faks? Seveda, kje se bo kaj dogajalo! Študentski klub Slovenskih goric mi je predstavil moj svak Jani Bračič – še enkrat hvala, da si 'gnjavil', naj se pridružim. Skupaj z najboljšo prijateljico Ines Korošec sva podlegli njegovemu tečnarjenju (najboljša odločitev na svetu) in peljal naju je na sestanek Upravnega odbora. Spoznali sva aktiviste: Klemen Leopold, Amadeja Kokol, predsednica Sanja Rajter, Nika Vreča, Matija Damiš, Mojca Šauperl. Predstavili so nama delovanje študentskih organizacij in skupaj smo z 'brain-stormingom' organizirali najboljše leto mojih Študentskih let.

Leta hitro tečejo, Klemen, Amadeja, Matija in Jani so doštudirali, tudi jaz se staram in zdaj, leta 2021 sem jaz tista članica kluba, ki novim aktivistom predstavlja delovanje ŠKSG-ja. Stare člane so zamenjali novi: Adrijana Herga, Matija Zavasnik, Luka Horvat in Rene Jaušavec. Kje si zdaj, Jani, ko se z mene vsi norčujejo, ker sem najstarejša? :'(

Vsak nov član prinese nove ideje in tako vsak leto organiziramo še bolj nepozabno leto vsem dijakom in študentom Upravne enote Lenart. Poleti se nam lahko pridružite na: tečaju mešanja koktejlov, tečaju fotografiranja, tečaju znakovnega jezika, stand up-u, taborjenju, na 'vejkanju' v Wake parku Dooplek, na tedenski odbojki na mivki, … Jeseni pa seveda naš epski Pütafest in večdnevni izlet krompirjevih počitnic v eno izmed prelepih evropskih mest.

Dragi ŠKSG,
hvala, da sem pridobila marsikatero veščino neformalnega izobraževanja, ki mi je odprla mnogo poti v življenju. Hvala, da sem na izletih, taborjenjih, morju, smučanju in drugih druženjih spoznala ljudi, ki so sedaj moji najboljši prijatelji. Hvala, da se zaradi vseh športnih aktivnosti nisem polenila in pridobila 20kg. Hvala, da sem lahko pomagala na dobrodelnih projektih. Hvala vam, ekipa Študentskega kluba Slovenskih goric, da ste postali moja družina. Upam, da še dolgo ne magistriram, saj se od vas res ne želim posloviti!

Tudi ti, dijak ali študent, lahko postaneš del družine ŠKSG.

Oglasi se na uradnih urah vsako sredo med 17:00-20:00 uro in vsako soboto med 10:00-13:00 uro.

Na naših socialnih omrežjih (FB, IG) in na spletni strani (sksg.org) pa si oglej, kaj vse te to poletje čaka s ŠKSG-jem.

Samo enkrat smo mladi. To je čas, ko moramo uživati, hkrati pa se pripraviti na odraslo življenje. In točno ta kombinacija te čaka na našem klubu. PRIDI!

Nazadnje urejeno: petek, 11 junij 2021 17:13