banner fiskars2

Vpis

Tudi pri Svetem Juriju so se pridružili projektu "Slovenija kvačka"

Foto: osebni arhiv Foto: osebni arhiv

Skupaj kvačkamo do osvojitve Guinnessovega rekorda!

Projektu Slovenija kvačka se je pridružila tudi Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah. K sodelovanju je privolila občanka Liljana Dvoršak, ki ima že petindvajsetletne izkušnje s kvačkanjem. Grb bo velikosti 180 cm x 140 cm in bo skvačkan iz 2,5 kg slovenske volne iz Majšperka. Gospa Dvoršak bo z delom začela 15. septembra, oddati pa ga mora do 26. 12. 2021.

Tehniko kvačkanja za grb že marljivo vadi

»Prek kvačkanja sva se spoznali z gospo Bernardo Potočnik iz Svete Ane. Ravno ona me je nagovorila, če bi pristopila k projektu Slovenija kvačka, saj se iz naše občine ni nihče javil. Najprej sem bila skeptična, saj te tehnike ne poznam, kajti večinoma kvačkam prtičke za prijateljice, za darila in podobno. Skupaj sva se nato odločili, da bova k projektu pristopili, in poklicala me je Vanja Pelc, ki je vodja tega projekta za Podravje. Tako je steklo sodelovanje,« razlaga začetke gospa Dvoršak in dodaja, da že pridno vadi novo tehniko.

Kvačkanje kot odlična sprostitev

Navdušenje za kvačkanje je po mnenju Dvoršakove iz leta v leto večje. Šestletni vnukinji je že predstavila svet kvačkanja in upa, da jo bo navdušila. Na vprašanje, kaj je tisto, kar jo vleče h kvačkanju, je odgovorila:

»Kvačkanje me pomirja. Po naporni službi je to zame prava pomirjevalna terapija, poleg dela na vrtu. Vesela sem, ko nekomu dam svoj izdelek in se ga razveseli, da zna ceniti trud in delo, ki sta vloženo v sam izdelek. Neprecenljivo darilo, ki ga daš dobesedno iz svojih rok.«

Nazadnje urejeno: petek, 04 junij 2021 22:16