banner fiskars2

Vpis

RASG organizira usposabljanje za turistične vodnike

Foto: arhiv agencije Foto: arhiv agencije

Razvojna agencija Slovenske gorice vabi k (dodatnemu) usposabljanju za turistične vodnike na območju Podravja, Slovenskih goric in Prlekije, pri čemer izpostavljajo, da za udeležbo ni potrebna nacionalna oziroma lokalna licenca. Srečanja bodo potekala v januarju in februarju.

Razvojna agencija Slovenske gorice d.o.o. v sodelovanju s petimi partnerji sodeluje pri projektu Incoming agencija, katerega namen je ustanovitev sprejemne turistične agencije Sončni vzhod. Projekt je nastal v želji po boljši turistični prepoznavnosti območja in potrebi po trženju turističnih storitev.

Program izobraževanja, ki ga je pripravila Sonja Breznik, mag. turizma, bo v dveh sklopih potekalo preko spleta. V prvem, vsebinskem delu, bodo predstavljeni načini vodenja, psihologija za turistične vodnike, etični kodeksa vodnikov, reševanje problemov in morebitnih zapletov, nastopanje in obleka ter zakonodaja s področja turizma. Drugi del bo namenjen izdelavi seminarske naloge in predstavitvi le-teh. Predvidenih je šest tri ure trajajočih srečanj.
Prvo predavanje bo potekalo v ponedeljek, 23. januarja, ob 17. uri.
Ob koncu usposabljanja bo za udeležence na voljo tudi praktična izkušnja, kjer bodo na enodnevni strokovni ekskurziji po vseh partnerskih območjih lahko prikazali pridobljeno znanje.

Za udeležbo na strokovni ekskurziji in pridobitev potrdila o usposabljanju je potrebno plačilo kotizacije v višini 30 EUR. Poleg nadgradnje obstoječega znanja in spoznavanja območja Štajerske je namen usposabljanja tudi sodelovanje vodnikov z agencijo Sončni vzhod, ki bo z delovanjem pričela v tem letu. Prijave zbirajo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (051 660 865) do 20. januarja.

Nazadnje urejeno: sreda, 18 januar 2023 16:33