banner fiskars2

Vpis

Ne zamudite dveh spletnih seminarjev – nevromarketing in svetovni dan čebel

Foto: arhiv organizacije Foto: arhiv organizacije

Slovenska turistična organizacija vabi k poslušanju dveh spletnih seminarjev v organizaciji IGCAT, mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem ter k prijavi najboljših kratkih kulinaričnih filmov »Food Film Menu 2023«. Oba spletna seminarja bosta potekala v angleškem jeziku.

 

Prvi seminar z naslovom Nevromarketing za gastronomske regije (angleško Neuromarketing for Regions of Gastronomy) bo potekal v četrtek, 26. januarja, ob 17. uri.

Prof. Vincenzo Russa, profesor potrošniške psihologije in nevromarketinga na Univerzi IULM v Milanu in strokovnjaka IGCAT na Siciliji, ki je kandidatka za Evropsko gastronomsko regijo 2025, bo s poslušalci delil vpoglede svojih raziskav psihologije potrošnikov.

Spletni seminar je namenjam izmenjavi zamisli o tem, kako lahko z razumevanjem vidikov nevroznanosti nadgradimo znanje potrošnikov in ponos na prehransko dediščino. Še posebej je namenjen vsem, ki se ukvarjajo z izobraževanjem ter prehrano in/ali kmetijstvom.

Prijava na spletni seminar poteka tukaj.

 

Drugi seminar bo potekal v sredo, 22. februarja, ob 10. uri in nosi naslov Delajmo skupaj za svetovni dan čebel (angleško Working Together for World Bee Day).

Pomembne pobude za ozaveščanje o pomenu čebel in drugih opraševalcev bo delil dr. Peter Kozmus, čebelar, raziskovalec, predsednik Sveta za čebelarstvo na Ministrstvu za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano, strokovni vodja Rejskega programa za kranjsko čebelo ter podpredsednik mednarodne čebelarske organizacije APIMONDIA in IGCAT strokovnjak v Sloveniji, Evropske gastronomske regije 2021.

Čebelarska zveza Slovenije je bila pri Združenih narodih (OZN) pobudnik za razglasitev 20. maja svetovnega dneva čebel, ki ga od leta 2018 praznujemo 20. maja.
Skupaj z IGCAT želi vzpodbuditi in promovirati nagrado »Zlata čebela« tudi v drugih gastronomskih regijah, istočasno pa vabi čebelarska združenja in izobraževalne ustanove, da se povežejo v skupno mednarodno kampanjo za svetovni dan čebel.

Na spletni seminar se lahko prijavite tukaj.

 

Nazadnje urejeno: torek, 17 januar 2023 09:35