banner fiskars2

Vpis

Podjetje Saubermacher Slovenija testiralo električno smetarsko vozilo

Testiranje vozila, na sredini Andrej Gomboši, direktor, z zaposlenimi, ki so uspešno testirali električno vozilo. Foto: arhiv podjetja Testiranje vozila, na sredini Andrej Gomboši, direktor, z zaposlenimi, ki so uspešno testirali električno vozilo. Foto: arhiv podjetja

Tudi v podjetju Saubermacher Slovenija sledijo trajnostnemu razvoju in vse bolj strateško začrtanim smernicam trajnostnega ohranjanja našega planeta. V sodelovanju s podjetjem Volvo d.o.o. Renault Trucks so na cesto testno postavijo svoje demo električno smetarsko vozilo z nadgradnjo podjetja Stummer. Skozi tridnevno testiranje vozila v občinah Šentilj, Sveta Trojica, Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radenci so preverili, ali bi omenjeno vozilo lahko ob ohranjanju našega planeta poskrbelo za nemoten odvoz odpadkov.

Nadgrajeno vozilo Renault E-tech je izredno podobno dizelskim smetarskim vozilom, le da je 100 % električno. Z njim lahko poskrbijo za zbiranje prav vseh frakcij; vse od mešanih komunalnih odpadkov, bioloških odpadkov, papirja in embalaže. V času testiranja so v navedenem območju zbirali mešane komunalne odpadke, papir in embalažo. Cilj testiranja je bila pridobitev uporabnih podatkov glede na specifiko območja in vrsto zbranih odpadkov. V podjetju Saubermacher Slovenija so nam ob tem povedali:

»Povsem električno smetarsko vozilo ima med 80 in 100 kilometri dosega, v primeru delovanja brez nakladanja in razkladanja pa celo med 180 in 200. Slednje vsekakor zadostuje za pobiranje odpadkov v izbranih občinah, medtem ko za nekatere bolj oddaljene občine trenutno še ni dovolj. Sama cena nabave tovrstnega vozila je prav tako izredno višja od klasičnega smetarskega vozila, pa vendarle na dolgi rok prinaša nižji strošek uporabe in morda tudi vzdrževanja. Tovrstna smetarska vozila bi namreč lahko polnili na elektriko kar v naših centrih, kjer bi v ta namen uredili za to potrebne namenske polnilne postaje.«

Ker je pri litij-ionskih baterijah možna sestava po modulih, ima testiran Renaultov tovornjak štiri module baterij s posamično zmogljivostjo 66,5 kilovatne ure. To skupaj pomeni 265 kilovatnih ur bruto zmogljivosti in 210 kilovatnih ur neto oziroma uporabne zmogljivosti. Hitrost vozila je omejena na 90 km/h.

Omenjeno vozilo je vsekakor napredek na področju varovanja in ohranjanja našega planeta ter prihodnost, v smeri katere se bodo gibala tudi številna druga komunalna podjetja. Podobnega mnenja je tudi župan Občine Šentilj, ki dodaja:

»V občini Šentilj že dlje časa stremimo k trajnostnemu razvoju in podpiramo odločitve, ki so usmerjene v spodbujanje trajnostnega razvoja družbe in spreminjanje potrošniškega vedenja, zato vsekakor podpiramo razvoj in uvedbo trajnostnega poslovanja tudi pri komunalnih podjetjih. Velik doprinos k temu bodo imela tudi e-smetarska vozila in bodo kot zgled služila tudi naši občini in samemu kraju. Upamo, da bodo vsi nadaljnji ter širši ukrepi doprinesli tudi k temu, da bomo z ozaveščanjem pripomogli tudi k spremembi potrošniških vedenjskih vzorcev kar bo zvišalo kakovost življenja in zagotovilo boljšo družbo. Tako vsekakor podpiramo vse korake k vodijo k trajnostnemu razvoju komunalnih podjetij,« je povedal mag. Štefan Žvab, župan Občine Šentilj.