banner fiskars2

Vpis

Uspešna Avstralka, ki se vedno znova rada vrne v Trnovsko vas

Foto: Tjaša Oman Foto: Tjaša Oman

»V otroštvu sem z veseljem poslušala zgodbe starega očeta, ki je svoja mladostna leta preživel v Sloveniji. Njegove zgodbe so, kljub temu, da je sedaj star več kot 90 let in že dolgo ni videl Slovenije, pristne, saj se vsakega kotička natančno spomni.«

Jessica Murko je počitnice v Sloveniji vedno rada preživljala pri sorodnikih v Trnovski vasi in drugod po Sloveniji, ima pa sorodnike še v drugih evropskih državah. Ponosna je tudi na dvojno državljanstvo – avstralsko in slovensko. O njenih koreninah pa priča tudi družinski priimek, Murko. V Trnovski vasi pa je spoznala svojega zaročenca, Alena, s katerim sta zadnjih pet let potovala izmenično v Avstralijo, pa spet nazaj v Slovenijo. Zadnji dve leti sta strnjeno bivala in delala v Sloveniji, saj zaradi COVID situacije nista mogla potovati kar tako, letos pa ju je pot ponovno vodila nazaj v Avstralijo.

Jessico Murko so prav ene izmed počitnic v Sloveniji spodbudile k ustanovitvi lastnega podjetja. »Svojo samostojno poslovno pot sem začela konec leta 2017. Takrat sem živela pri sorodnikih v Sloveniji, v Trnovski vasi, kjer sem hotela ostati dlje časa in hkrati zaslužiti nekaj denarja. Sicer pa sem o samostojni poti razmišljala že prej, ampak nikoli ni bil pravi čas. Želela sem si, da bi lahko služila denar kjerkoli po svetu in pa predvsem to, da bi imela bolj fleksibilen delavnik in ne samo “9 to 5”.« razloži Jessica.

In svojo odločitev je Jessica vzela zares – letos je bila izbrana med 20 najboljših spletnih oblikovalcev Avstralije. »To mi je v veliko čast in ponos. Trdo delo zadnjih štirih let se je izplačalo. Zelo rada opravljam svoje delo saj s tem pomagam svojim strankam širom sveta doseči poslovne cilje. Vesela sem, da je bil moj trud opažen.« razloži lastnica podjetja Jessica M. Studio, ki se je pod imenom Jessica M. posvetila oblikovanju spletnih strani, s katerim pomaga mladim podjetnikom in drugim strankam na njihovi poslovni poti.

»Prisotnost na spletu je v naši dobi izjemnega pomena. K temu dodam brezčasni dizajn, sodelovanje, svetovanje in hkrati prodajo mojih spletnih predlog.« Jessica je bila pred tem zaposlena v podjetju, ki se je ukvarjalo z marketingom v Sydneyu, kjer je nabrala veliko izkušenj. Zanjo pa to ni samo delo, je način življenja in nekaj, pri čemer zares uživa in na ta način brez težav dela kjerkoli – v Evropi ali v Avstraliji.

Ker pa skorajda ne more biti pri miru, rada fotografira in potuje, je v preteklosti pisala tudi blog. »Blog sem pričela pisati, ko sem prvič obiskala Evropo, navdušila me je, zato sem z navdušenjem opisovala različne kulture in posebnosti. Skozi zapise in dodane fotografije sem želela predstaviti doživetja, hkrati pa na pot po Evropi povabiti še druge.« Sicer pa rada obiskuje fitnes, plava in igra tenis, udeleževala se je tudi dogodkov športne narave v Trnovski vasi in se dobro vključila.

Trenutno se z Alenom selita v Avstralijo, a se čez nekaj časa ponovno vrneta v Trnovsko vas, kjer ju čakajo sorodniki in prijatelji.

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 05 september 2022 09:07