zombi 2

Vpis

Vabljeni na ogled razstave ročnih del v Lenartu

Razstavljalke ob svojih izdelkih. Foto: Aleksandra Papež. Razstavljalke ob svojih izdelkih. Foto: Aleksandra Papež.

Pomemben del človekovega znanja je razvoj ročnih spretnosti. In tega se še kako zavedajo udeleženke študijskega krožka Ročna dela Izobraževalnega centra Slovenskih goric, ki so razstavo pripravile. Letos si jo je mogoče ogledati v prostorih Knjižnice Lenart, kjer so jo ročnodelke postavile z željo, da si jo ogledate v čim večjem številu.

Ročnodelska skupina, ki se srečuje enkrat tedensko, a zaradi številčnosti, razdeljeno v dveh terminih, deluje pod vodstvom Marije Razlag. Na razstavi sodelujejo Angelca Banič, Ida Banič, Alojzija Erman, Alenka Fekonja, Marija Fekonja, Terezija Habjanič, Marija Hameršak, Olga Kamenšak, Darinka Kranvogel, Mateja Kondič, Helena Meke, Marija Pavlič, Marija Razlag, Milena Rožmarin, Anica Slana, Kristina Šalamun, Marija Štancer in Helena Vovk.

Razstavo si je mogoče ogledati še do vključno sobote, 9. aprila, v delovnem času Knjižnice Lenart. K ogledu vabijo okrašeni pirhi, kvačkani in pleteni izdelki – od jopic, prtičkov, igrač in drugi okrasnih izdelkov, ki obogatijo dom. Udeleženke ročnodelske skupine, ki deluje v okviru Izobraževalnega centra Slovenskih goric pri RASG, so res prave mojstrovalke.

Vabljeni k ogledu razstave v Knjižnico Lenart v četrtek od 10. do 18. ure, v petek od 7. do 15. ure in v soboto od 7. do 12. ure.

 razstava2
Razstava v objektivu, foto: Rosana Lorbek

Nazadnje urejeno: sreda, 06 april 2022 20:01