banner fiskars2

Vpis

Delavnica o zlati trsni rumenici v Vitomarcih

Vinogradniško sadjarsko društvo Vitomarci je organiziralo delavnico o zlati trsni rumenici. Foto: arhiv društva Vinogradniško sadjarsko društvo Vitomarci je organiziralo delavnico o zlati trsni rumenici. Foto: arhiv društva

Zaradi vse večjega izbruha neozdravljive bolezni zlate trsne rumenice v vinogradih in domačih brajdah, so člani Vinogradniško sadjarskega društva Vitomarci organizirali izredno pomembno delavnico o zlati trsni rumenici. Bolezen, ki jo prenaša žuželka ameriški škržatek ogroža vinogradništvo in zato je ključno, da se bolezen učinkovito obvladuje in preprečuje njeno nadaljnje širjenje. Delavnica je potekala 18. julija ob potomki stare trte v Vitomarcih.

vinogradniki vitomarci 3

Na delavnici sta bila s člani dva izkušena svetovalca iz KGZ Maribor - Marko Breznik in mag. Bostjan Matko, ki sta delila svoje strokovno znanje in zbrane poučila o učinkovitih pristopih za zaščito vinogradov in oceno pridelka. Po predstavitvi teorije so odpravili na ogled vinograda pod cerkvijo, kjer so lahko praktično prepoznali znake okužb. V društvu se zavedajo, da je preprečevanje izbruhov bolezni ključnega pomena za ohranitev vinogradov in domačih brajd.

vinogradniki vitomarci 4

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 31 julij 2023 17:44