zombi 2

Vpis

Naravna danost, ki ponuja ambiciozne turistične načrte

Trojiško jezero je vse bolj mikavno za obiskovalce. Foto: Marjan Toš. Trojiško jezero je vse bolj mikavno za obiskovalce. Foto: Marjan Toš.

TROJIŠKO JEZERO (SPET) OŽIVELO
V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah ne skrivajo ambicioznih turstičnih načrtov. Mednje sodi tudi postopno in načrtno oživljanje Trojiškega jezera, ki je že desetletja mikavno tako za ribiče, kot za sprehajalce in rekreativce. Z ribiči je občina dosegla dogovor o izvajanju ribolova, že lani pa je začela z velikim projektom
Nedelje ob jezeru z bogato ponudbo raznolikega dogajanja za vse generacije. Ob brunarici turističnega društva so uredili parkirišče in postavili klopi za počitek, ob nedeljah pa vsem obiskovalcem ponujajo tudi kulinarične dobrote in osvežilne napitke. Ob jezeru je lepo urejena sprehajalna pot, na voljo so še sprehodi po nekdanjih romarskih stopnicah, ki vodijo do cerkve in samostana nad jezerom, miren počitek pa je mogoč tudi ob kapelici pri jezeru pod stopnicami.

Občina redno skrbi za čisto in urejeno okolje in zato ni naključje, da je ob jezeru iz dneva v dan več obiskovalcev. Obiskovalci so veseli tudi pogledov na radožive račke, labode in če imajo srečo – ob poznih večernih urah tudi na bobre. Skratka, narava je Sv. Trojici ponudila veliko priložnost, ki jo bo morda počasi vendarle znala dodobra izkoristiti.Čez čas mogoče tudi že predolgo zaprti gostinski objekt Žaba....Kdo bi vedel?

Nazadnje urejeno: petek, 22 april 2022 20:26