zombi 2

Vpis
Uredništvo

Uredništvo

Novinarju Ivu Štandekerju posmrtno podelili naziv častni občan Občine Pesnica

V sredo, 22. junija je v počastitev občinskega praznika v Večnamenskem centru Pesnica potekala osrednja slovesnost s kulturnim programom na kateri so podelili priznanja Občine Pesnica. V Sarajevu tragično preminuli novinar Mladine, Ivo Štandeker (1961-1992) je bil ob tej priložnosti posmrtno imenovan za častnega občana za izjemen prispevek s področja novinarstva in za poročanje v času vojne za neodvisnost Slovenije.

Ob tem so bile podeljene še ostala priznanja Občine Pesnica.

Zlati grb občine sta prejela ljubiteljska fotografka in dopisnica številnih časopisov Anita Kirbiš (za pomemben prispevek k ugledu in prepoznavnosti Občine Pesnica) ter vinar iz Dragučove  Bojan Protner (za dolgoletno aktivno delo v organih Krajevne skupnosti Pernica ter delo v društvih).

Priznanje Občine Pesnica so dobili Veronika Frajzman (za uspešno predsedovanje Krajevni organizaciji Rdečega križa Pesnica ter nesebično pomoč pri blaženju socialnih stisk občanov), Mirko Kurnik (za dolgoletno uspešno delo  v Krajevni organizaciji Rdečega križa Jarenina ter aktivno delo v kraju), Jože Frajzman (za prispevek k razvoju turizma in prepoznavnosti Občine Pesnica ter aktivno delo v kraju) ter Moto klub Perniški asi (za aktivno delovanje v kraju in ozaveščanje mladih o varni vožnji).

Na prireditvi so podelili še županova priznanja in priznanja Krajevne skupnosti Pesnica pri Mariboru.

Matjaž Partljič

Vitomarci: Županjin sprejem mini maturantov in devetošolcev

Županja Darja Vudler Berlak je v idiličnem ambientu ob Hrgovi domačiji sprejela mini maturante in devetošolce ter jih obdarila z majhno pozornostjo, ki nosi neprecenljivo vrednost – knjigo.

Devetošolcem je čestitala za vse dosedanje uspehe in jim zaželela vse dobro na njihovi nadaljnji poti. Najuspešnejši učenci vseh devet let so bili Sara Krepša, Taja Pučko in Domen Kokol, ki bodo na slovesnosti ob občinskem prazniku prejeli še posebno priznanje. Vsi devetošolci so prejeli knjigo s posvetilom legendarnega Marcosa Tavaresa - "Legenda", ki pravi:

"Vedno je možno uresničiti sanje. Ni važno, od kod prihajaš. Če trdo delaš, lahko dosežeš vse, kar si želiš." In prav to, da uresničijo svoje sanje, je devetošolcem zaželela tudi županja.

sprejem zupanja3Foto: arhiv občine

Mini maturantje so pripravili nekaj glasbenih točk, odpeli tradicionalno himno "Mi smo minimaturantje" in od županje prav tako dobili majno pozornost v obliki knjižice šolstva skozi čas. Ob sproščenem klepetu smo vsi skupaj preskusili še nova virtualna očala, se okrepčali ob slastnih dobrotah, ki so jih pripravile članice Društva gospodinj Vitomarci in seveda sladoledu. Na koncu prijetnega srečanja jim je županja zaželela srečno in čudovite počitnice.

sprejem zupanja2Foto: arhiv občine

Župan Škrlec sprejel štiri odlične učence

Ob zaključku šolskega leta je župan Občine Sv. Jurij v Slov. goricah priredil že 13. sprejem za učence OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, ki so od 3. do 9. razreda zaključili z odličnim uspehom oz. so imeli ob zaključku povprečno oceno 4,5 ali več. Sprejema so se v sredo, 16. junija, udeležili vsi odlični učenci generacije 2013-2022, to so Leon Bračič Rajšp, Neža Gert, Urška Zorec in Lara Leš.

Župan je učencem čestital za njihov uspeh in jim zaželel srečo ter mnogo uspehov tudi v prihodnje. Poudaril je, da se ne odlikujejo le kot izvrstni učenci, temveč so aktivni tudi na mnogih drugih obšolskih področjih. Posebne čestitke je namenil Urški Zorec za vpis v Zlato knjigo OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. V nadaljevanju se je zahvalil razredničarki Mateji Nudl in ravnateljici Vesni Breznik, saj je osnovno šolo zaključila še ena generacija odličnih učencev, za kar so poleg truda učencev zaslužni tudi učitelji in vodstvo šole. Sprejema so se udeležili tudi starši odličnih učencev, ki svoje otroke podpirajo, vzpodbujajo, jim stojijo ob strani in s tem pripomorejo k njihovim uspehom. Staršem se je župan ob tej priložnosti za njihovo podporo iskreno zahvalil.

Vsi učenci so v spomin na zaključek šolanja, poleg čestitk in dobrih želja za nadaljnje šolanje ter prijetnih počitnic prejeli tudi spominsko darilo.

podelitev ucenciFoto: Askari

Mega turnir z Marcosom Tavaresom in otvoritvijo prenovljenega športnega parka v Vitomarcih

21. Sandijev memorial v Vitomarcih
Minuli vikend je v Vitomarcih potekal že 21. Sandijev memorial, ki pa bil odlično obiskan in je dosegel svoj vrhunec v sobotnem dnevu, ko je navdušeno množico pozdravil tudi legendarni Marcos Tavares. Turnir, ki ga klub malega nogometa Vitomarci prireja v spomin na preminulega igralca kluba Sandija Toša in letos tudi kot obeležen spomin na prvega predsednika kluba Jožeta Bračka in legendarnega Ptujskega vratarja Silvestra Kornika-Ježa.
V petkovem revijalnem delu so tako nastopile ekipe FC Litija, Poetovio Ptuj in domača ekipa Vitomarci. Revijalne tekme sta sodila priznana »upokojena« sodnika Robert Krajnc in Gorazd Kodrič.

Pester večdnevni program, je ponudil veliko odličnih tekem, bilo je obilo spremljevalnega dogajanja, ognjemet, obisk Marcosa Tavaresa zabave in dobre volje.

Člani naslov obranili igralci  MP CAR MONT 

Gledalci so spremljali zanimive tekme, največ znanja pa sta pokazali gostilna pri Ovinku in »Slovensko-hrvaški dream team« MP Car mont, ki sta se pomerila v finalu. Tako je ekipi MP Car Mont uspelo obraniti krono in pod istim imenom tretjič zapored osvojiti tudi enega izmed prestižnejših turnirjev v Sloveniji. Zmagovalci so imeli največ dela v finalu proti odlični ekipi gostilne pri Ovinku, ko so minuto do konca prejeli zadetek, a se že v naslednjem napadu vrnili med žive in nato finale dobili po seriji kazenskih strelov, ko je reprezentant Žiga Čeh uspešno izvajal strele, Marcel Vindiš pa je žogo poslal v prečnik.
Za tretje mesto so več nogometnega znanja pokazali prekaljeni nogometni »mački« (Šnofl, Golob, Grželj, Rusmir), proti kvalitetni ekipi Krizi božji.

Vse tekme so sodili  priznani malonogometni sodniki Uroš Hozjan, Iztok Milošič in Simon Plečko.

Naj igralec reprezentant Teo Turk, naj vratar »zimzeleni« Damjan Golob

V najboljšo peterko turnirja so bili izbrani vratar turnirja Damjan Golob (Catena team), največ zadetkov je dosegel Žiga Čeh (Car mont), naj igralec pa je postal Teo Turk, ki prihaja prav tako iz vrst ekipe Car mont. V peterki turnirja sta še Niko Peček (Križi božji) in Marcel Vindiš ( gostilna pri Ovinku). Vsi našteti so prejeli lepe pokale in bogate praktične nagrade.

Zvone team in Domino med veterani

Med veterani v konkurenci 35 plus smo videli 4 ekipe. Največ nogometnega znanja so prikazali igralci Zvone team, ki so že v prvi tekmi premagali lanskoletne zmagovalce ekipo Prijatelji. Super veterani nad 45 let so se merili v konkurenci prav tako s štirimi ekipami, najboljši so bili igralci KMN Domino slaščičarna Jasmina.

Poročilo  21. Sadijev memorial v Vitomarcih

REZULTATI MALI NOGOMET:  21. Sandijev memorial, Vitomarci  8. 6. 2022 – 13. 6. 2022

Predšolski otroci:
(2 ekipi) Vitomarci zeleni, Vitomarci modri

U7
(3 ekipe) KMN Vitomarci, NK Lenart, NK Cerkvenjak
1.mesto:  KMN Vitomarci

U9
(6 ekip) KMN Vitomarci, Gorišnica A, Gorišnica B, KMN Trnovska vas, NK Jurovski Dol, NK Cerkvenjak
1. mesto: KMN Vitomarci, 2.meto NK Jurovski dol

U11
(6 ekip) NK Cerkvenjak, KMN Vitomarci, Juršinci fantje, Juršinci punce, NK Jurovski dol, Slovenske gorice-Voličina
1.mesto: Juršinci fantje

U13
(4 ekip) NK Cerkvenjak, KMN Vitomarci, Solna soba Radlje ob Dravi, KMN Slovenske gorice-Voličina
1.mesto: Solna soba Radlje ob Dravi

U15
(6 ekipe) KMN Trnovska vas, Vitomarci, Sv. Andraž, Podvinci, KMN Slovenske gorice -Voličina.  
1.mesto:  Podvinci

Mladinci U19 (13 ekip) Dionis Ljutomer, KMN Sveta Trojica, KMN Sv.Andraž, KMN Okrogli kot, KMN Miklavž, Beli bik, KMN Cerkvenjak, Diegi A. Maradona, Nk Jazbec, Mladi navihanci, Kinčelamci FC Ozzy, Trojica leze
1.mesto: KMN Miklavž, 2.mesto Dionis Ljutomer

Turnir za prvaka občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah (6 ekip) Drbetinci, Novinci, Hvaletinci, Vitomarci graba, Turištično društvo Vitomarci, Vitorški orli.
1. mesto: Hvaletinci,
2. mesto Vitomarci graba
3. mesto Drbetinci

Veterani 35 plus (4 ekipe) Prijatelji, Vitomarci, Zvone team, Solna soba Radlje.
1.mesto: Zvone team

Veterani 45 plus (4 ekip) KMN Domino Slaščičarna Jasmina, KMN Mizarstvo Širovnik -Voličina, Klateži Celje, Vitomarci
1.mesto: KMN Domino Slaščičarna Jasmina

Člani (18 ekip) MP Carmont, Gostilna pri Ovinku, Vitomarci, ŠD Juršinci, Bar po Cerkvico, gostilna Kureš, Gumarstvo Stajnko, Baumiler, Saka laka bum, KMN Miklavž, KMN Trnovska vas, Križi božji, Zvone Team, Ekosen, Dioniz bar, Catena team, Kmn Sv.Trojica, Virtuozi.

Četrtrfinale:
Baumiler: MP Carmont 0:2
ŠD Juršinci :  Catena team 0:0 (5:6)
Saka laka bum :  Križi božji 2:2 (3:4)
Gostilna pri Ovinku: Virtuozi 2 : 0

Polfinale:
MP Carmont : Catena team 5:0
Križi božji : Gostilna pri Ovinku 0:2
Za 3.mesto je zmagala ekipa Catena team z 3:2 proti ekipi Križi božji.

Finale:
MP Carmont : Gostilna pri Ovinku 2:2 (5-4) po penalih
Postava najboljših 8 ekip v članski konkurenci                                  

BAUMILER

 

ŠD JURŠINCI

 

SHAKA LAKA BUM

 

KRIŽI BOŽJI

SRĐAN JURIČ

 

DEJVIS KAJNIH

 

TJAŽ LOVRENČIČ

 

DAVID FERČEC

ADIS DIZDAREVIČ

 

MARKO BREST

 

FILIP REPIČ

 

NIKO PEČEK

EMIR MEŠIĆ

 

ALEN MARUŠIČ

 

ALJAŽ GOZNIK

 

MIHA TURNŠEK

ŽIGA LIPOVEC

 

FLORIJAN FRAS

 

ALJAŽ RUIS

 

NIKO KRAMARIČ

AJIDIN HALILČEVIČ

 

MATIJA KOLMAN

 

MATIC GOZNIK

 

TOMI GOBEC

MAHIR AHMETOVIĆ

 

LEON ČRNČIČ

 

ALEN RUIS

 

GAL GAJSTER

ERMIN MUJĆIĆ

 

ANEJ MARUŠIČ

 

ADRIJAN TRSTENJAK

 

ROK JAZBEC

ALIJA ALIČ

 

DEJAN HAGER

 

TILEN RAJTER

   

MAHIR HRNJIČ

 

TOMI PLOJ

 

KRISTJAN ŠKERGET

   
   

DENIS HRGA

       
   

ŽAN ZAMUDA HORVAT

       
             

MP CAR MONT

 

CATENA TEAM

 

 VIRTUOZI

 

GOSTILNA PRI OVINKU

ROK MORDEJ

 

ALEŠ MAROLT

 

MIHA ZDOVC

 

BOJAN KLEMENČIČ

ŽIGA ČEH

 

DAVORIN ŠNOFL

 

ROK REDNAK

 

URBAN SENEKOVIČ

TEO TURK

 

ROK GRŽELJ

 

DENIS LINIČ

 

MARKO SENEKOVIČ

VEDRAN MATOŠEVIČ

 

NIK KOVAČIČ

 

SMAJO DELIČ

 

ROK ŠNOFL

PATRIK PASARIČEK

 

MATIJA MAJHENIČ

 

THOMAS PIHLER

 

URBAN GORIČAN

NIKO CESAREC

 

RADE RUSMIR

 

SIMON KRANJC

 

KLEMEN ANŽEL

MARKO PEČEK

 

DAMJAN GOLOB

 

JAKA BIZJAK

 

BORNA VIDIČEK

V sklopu turnirja je bil zaključni krog lige DMN Lenart lige, turnir za prvaka občine Sveti Andraž in izpeljan zaključek nogometne šole KMN Vitomarci.

Na koncu lahko rečemo le, da je prireditev odlično uspela, popestril jo je Marcos Tavares s svojo prisotnostjo na osrednjem sobotnem dogajanju. Iskrena hvala vsem ekipam, nastopajočim, sponzorjem, prostovoljcem in članom kluba, spikerju Davidu Takskovu, Ivanu Pučkotu za prevoz Marcosa Tavaresa s tovornjakom NK Maribor in drugim podpornikom ter Občini Sv. Andraž v Slovenskih goricah in županji Darji Vudler Berlak. Letošnji festival Vitomarškega nogometa bo ostal v lepem spominu, kot najprestižnejši doslej.

Imamo nove ideje za 2023, le rezervirajte si termine 9., 10. in 16. junija 2023 ter za osrednji dan s finalom, ki bo v soboto, 17. junija 2023.

Darko Rojs

Naročite se na RSS