Logo
Print this page

Praznik lovske kulture v Medvodah

Mogočni zven lovskih rogov v izvedbi mariborskih lovskh rogistov bo mogoče slišati tudi v Medvodah. Arhiv LZ Maribor. Mogočni zven lovskih rogov v izvedbi mariborskih lovskh rogistov bo mogoče slišati tudi v Medvodah. Arhiv LZ Maribor.

Kulturno društvo Simon Jenko – Lovski pevski zbor Medvode je skupaj z Lovsko družino Medvode in Lovsko zvezo Slovenije organizator letošnjega Praznika lovske kulture. Dogodek bi moral biti že lani, a je zaradi epidemioloških razmer odpadel .Kot je pred srečanjem povedal Marko Koračin iz Medvod, »lovski pevski zbori prepevamo različne ljudske, ponarodele in tudi umetne skladbe mnogih domačih in tujih avtorjev. Poudarek je na skladbah z lovsko in ljubezensko tematiko, kar nekaj skladb iz naših repertoarjev pa je tudi šaljivih. V tokratnem naboru napovedanih izvedb bodo domovinske (ZdravljicaTriglav in Medvoška), ljubezenska (Lovčeva ljubezen), šaljiva (Od Urške) ter tipično lovski (Lovska in Mi smo lovci. Rogisti bodo izvedli najbolj znane lovske skladbe.

Praznik lovske kulture bo 16. oktobra, ob 14.00 v športni dvorani v Medvodah. Na njem bodo sodelovali tudi ptujski in mariborski lovski rogisti, ki so ambasadorji slovenske lovske kulture na Štajerskem.

Nazadnje urejeno: sreda, 13 oktober 2021 13:48
Copyright © 2021 Kreativna PiKA d.o.o. Vse pravice pridržane.