Logo
Print this page

Kulturna dvorana Pernica bo kmalu deležna temeljite prenove

Foto: Kulturna dvorana Pernica. Foto: Vanja Čiček. Foto: Kulturna dvorana Pernica. Foto: Vanja Čiček.

V sklopu obnove Kulturne dvorane v Pernici bo Občina Pesnica letos izvedla dva evropska projekta, ki bosta sofinancirana v okviru javnega poziva LAS-Ovtar iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Po koncu obnove sledi prireditev za vse občane

V sklopu projekta Pernica poje bodo v Kulturni dvorani obnovili balkon in kupili štiri vrste preklopnih stolov, avdio-video naprave za ozvočenje, reflektorje, LCD-projektor in platno z motornim pogonom.

V sklopu drugega projekta, Medgeneracijski center Pernica, ki so ga prav tako prijavili na LAS-Ovtar, pa bodo zamenjali svetila in elektroinštalacijo, uredili bodo ogrevanje in ohlajanje, namestili akustične obloge, uredili strop nad odrom, opravili opleske, postavili železno konstrukcijo za dobavo ter montažo reflektorjev, preuredili sanitarije za invalide in uredili prostor pod balkonom, ki bo služil Društvu upokojencev Pernica. V okviru obnove je predvideno tudi brušenje in lakiranje parketa. Projekta se bosta zaključila s prireditvijo Pernica poje, kjer bodo nastopile plesne in pevske skupine, na prireditev pa bodo vabljeni vsi občani in občanke ter lokalna društva.

Kulturna_dvorana_Pernica_2.jpg

Otvoritev predvidoma jeseni 2022

Glavnino investicije v vrednosti 74.157,90 (z DDV) bo krila Občina Pesnica (34.543,787 evrov), največ za gradbena in obrtniška dela ter razsvetljavo in ozvočenje. 39.614,12 evrov bodo prejeli z naslova javnega poziva LAS Ovtar iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partner projekta KUD Pernica bo za svoje delovanje kupil 5 kosov naglavnih mikrofonov, za pogostitev ob otvoritvi pa bo poskrbel zasebnik Primož Kramberger iz Kramberger, trgovina in storitve s.p. Otvoritev prenovljenih prostorov je predvidena jeseni 2022.

Nazadnje urejeno: petek, 13 maj 2022 16:17
Copyright © 2021 Kreativna PiKA d.o.o. Vse pravice pridržane.