zombi 2

Vpis

Tega večera v Knjižnici Lenart res ne smete zamuditi!

Ste zmeraj mislili, da so pravljice samo za otroke? Potem ste se pošteno motili! Pravljice so tudi za odrasle! Nekatere celo samo za nas, odrasle! Ker njihove globine, prikriti nauki, hudomušnost in vse, kar nam želijo predati, mlajšim enostavno ne odprejo svojih pripovednih vrat.

Zato Vas kolektiv Knjižnice Lenart prijazno vabi, da se o tem prepričate sami. V četrtek, 12. maja, bodo ob 18. uri v svojih prostorih gostili Pravljični večer za odrasle.

Knjižnica Lenart je del projekta Pravljičnih večerov za odrasle že od njegovih začetkov. Projekt koordinira Mariborska knjižnica, vanj pa so pred več kot 10 leti v Lenartu vstopili s pripovedovalko Darinko Čobec.

Ta četrtek se bodo v Lenartu mudili odlični slovenski pravljičarji. Vsekakor morate prisluhniti gorenjskemu naglasu in zelo poučni zgodbi, ki jo bo iz Mestne knjižnice Kranj prinesel Jure Bohinec. Pa narečju Agice Kovše iz Mariborske knjižnice, v katerem nas bo z izjemnim občutkom nagovorila. Iz Mariborske knjižnice bosta v svojih pravljičnih torbah svoji posebni zgodbi prinesli tudi Lea Hedl in Suzana Slavič. Kot zadnjo pa bomo slišali Aleksandro Papež, ki v projektu že nekaj let zastopa barve Knjižnice Lenart.

Beseda in melodija gresta z roko v roki, zato bodo dogodek obogatili učenci harmonike Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnične šole Lenart.

Po pripovedovalskem delu pa bodo v Knjižnici Lenart vsem, ki so osvojili bralno značko za odrasle le-to slovesno podelili in jih obdarili.

V četrtek, 12. maja, ob 18. uri vsekakor morate priti v Knjižnico Lenart in odpreti svoja srca posebej čarobnemu svetu pripovedovanih zgodb!