zombi 2

Vpis

Panasonic to poletje ponuja široko paleto inovativnih rešitev za hlajenje prostorov

Sistemi za ogrevanje in hlajenje Panasonic Heating & Cooling Solutions ponujajo različne rešitve, ki zagotavljajo udobje in energetsko učinkovitost​​ v toplejših mesecih. Panasonicova ponudba predstavlja široko paleto inovativnih izdelkov za vsak dom, ki so enostavni za namestitev, trajnostni in varčni z energijo ter ponujajo številne dodatne prednosti, kot so maksimalno udobje, inovativna tehnologija nanoe™ X, povezava z oblakom in še več.

Zmanjšanje vpliva na okolje

V zadnjih nekaj letih si je Panasonic prizadeval ustvariti trajnostne rešitve in zmanjšati emisije ogljika z uporabo okolju prijaznejših hladilnih sredstev, s čimer je zmanjšal svoj vpliv na okolje.

Tehnologija nanoe™ X prinaša naravno ravnovesje v zaprtih prostorih

Panasonicova tehnologija nanoe™ X, ki ne potrebuje vzdrževanja, v prostor prinaša hidroksilne radikale (znane tudi kot OH radikali), ki jih je v naravi v izobilju in imajo sposobnost zaviranja nekaterih onesnaževalcev, virusov in bakterij z namenom, da čistijo in odišavijo trde površine in mehko pohištvo. Tehnologija nanoe™ X deluje neodvisno od ogrevanja in hlajenja, ko je enota v načinu kroženja zraka in tako izboljšuje zaščito 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Prva evropska globalna pogodbena raziskovalna organizacija Texcell je potrdila, da ima nanoe™ X 91,4-odstotni zaviralni učinek na novi koronavirus (SARS-CoV-2). Zaviralni učinek klimatske naprave[1] s tehnologijo nanoe™ X[2] je bil dokazan v časovnem okviru 8 ur uporabe zraka sobi, veliki 6,7 m3.

Panasonic rešitve za vsak dom

Panasonicove klimatske enote zagotavljajo učinkovito delovanje ogrevanja in hlajenja, hkrati pa se ponašajo z odličnim dizajnom, zato idealno dopolnjujejo vsak bivalni prostor in ustrezajo vsem potrebam doma.

Etherea

Pred kratkim je Panasonic predstavil svojo novo generacijo klimatskih naprav Etherea s tehnologijo nanoe™ X Generator Mark 2. Etherea se ponaša z najvišjo stopnjo energetske učinkovitosti A+++ pri ogrevanju in hlajenju, kar zagotavlja najvišjo raven udobja. Brezčasna oblika, ki lepo dopolnjuje vsak notranji prostor, ima eleganten in mehak zaključek, zdaj bolj kompakten s širino 870 mm. Nova robustna zasnova omogoča tudi enostavno namestitev in vzdrževanje.

Prvovrstna klimatska naprava ustvarja prijetno okolje, odlikuje pa jo tehnologija Aerowings 2.0, ki je sestavljena iz dveh neodvisnih fleksibilnih krilc, ki v najkrajšem možnem času koncentrirata pretok zraka za ogrevanje ali hlajenje prostora in pomagata enakomerno porazdeliti zrak po sobi.

Najnovejša ponudba se ponaša tudi z vgrajenim WiFi-jem, ki omogoča preprosto povezavo s Panasonicovo aplikacijo Comfort Cloud in glasovnimi pomočniki za preprosto in priročno upravljanje.

Izbirate lahko med notranjimi enotami z močjo 1,6kW[3]-7,1kW in dveh barvah, srebrno ali belo.

TZ

Panasonicova stenska klimatska naprava TZ se s svojo poenostavljeno kompaktno strukturo in brezšivno obliko ter čistim in prefinjenim dizajnom poda v vsak dom. Sistem se ponaša z elegantnim ohišjem, širokim le 779 mm, ki hkrati ohranja impresivno moč in učinkovitost.

Prednost naprave je tudi v tem, da filter za ogrevanje in hlajenje ujame škodljive delce (PM2.5), ki se nahajajo v zraku, vključno s prahom, nevarnimi onesnaževalci, cvetnim prahom, umazanijo, dimom in kapljicami tekočine. Filter lovi in zmanjšuje delce, s čimer ohranja kakovost zraka v prostoru.

Zahvaljujoč tem prednostim je klimatska naprava TZ prejela nagrado Good Design Award. To je celovit sistem ocenjevanj in priporočil, ki ga podeljuje japonska fundacija že od leta 1957.

RAC Multi

Če želite maksimalno prilagodljivost, je Panasonicov Free Multi pravi naslov za vas.

Sistemi prinašajo udobje celotnemu domu ali pisarni, ena kompaktna enota pa se lahko poveže z do petimi notranjimi enotami in tako zunaj prihrani prostor. Vsaka soba ima lahko neodvisen nadzor, tako da uporabniki nadzorujejo temperaturo in prihranek energije, tudi ko uporabnik ni v prostoru. Serijo odlikuje tudi odlična energetska učinkovitost A+++ tako pri ogrevanju kot hlajenju.

Široko paleto notranjih enot Panasonic je mogoče povezati s Free Multi, vključno z Etherea, TZ, Floor Console, Adaptive Duct Unit in Cassette.

Aquarea

Panasonicovo serijo izjemno učinkovitih toplotnih črpalk zrak-voda Aquarea lahko uporabljamo tudi poleti za hlajenje. V ponudbi Aquarea je zdaj All-in-One Compact  ̶ visoko zmogljiv sistem z merami le 598 x 600 mm, idealen za nove instalacije in nizkoenergijske domove. Rešitev je na voljo v 3kW–16kW. Panasonic ponuja široko paleto ventilatorskih konvektorjev, primernih za namestitev z Aquareo s funkcijo hlajenja.

Toplotne črpalke Aquarea All-in-One-Compact in Bi-bloc[4], kot tudi prezračevalna enota za rekuperacijo toplote Heat Recovery Ventilation Unit, so od uglednega inštituta za pasivne hiše (Passive House Institute) pred kratkim prejele certifikat, da ustrezajo komponentam, ki so primerne za pasivne hiše. PHI je neodvisni raziskovalni inštitut, ki je imel ključno vlogo pri razvoju koncepta pasivne hiše, ki velja za »resnično energetsko učinkovito, udobno in hkrati cenovno dostopno stavbo«. Pasivna hiša (nemško: Passivhaus) je prostovoljni standard za energetsko učinkovitost stavbe, ki zmanjšuje ekološki odtis stavbe. Rezultat so zgradbe z izjemno nizko porabo energije, ki potrebujejo malo energije tako za ogrevanje, kot za hlajenje prostorov.

Panasonic je pred kratkim vzpostavil uporabno spletno stran Aquarea+, aquarea.panasonic.eu/plus, ki je zasnovana kot pomoč končnim uporabnikom pri nastavitvah in uporabi rešitev Aquarea.

Komercialne aplikacije

PACi NX

Panasonicova najnovejša serija PACi NX je idealna klimatska naprava za poslovne prostore, še posebej je primerna za naknadno vgradnjo, zahvaljujoč 3-žični povezavi, ki dovaja energijo iz zunanje na notranjo enoto in prenaša krmilne signale, s čimer se izognemo dodatnemu napajanju. Enote NX imajo zmogljivost od 2,5 kW do 14 kW in zagotavljajo izjemni izkoristek hlajenja ter ogrevanja SEER/SCOP in energijske oznake do A+++ za visoko energetsko varčnost ogrevanja in hlajenja. Poleg tega imajo notranje enote PACi NX vgrajeno tehnologijo nanoe™ X.

Vrhunska serija inovativne enote Adaptive Ducted je bila preoblikovana tako, da omogoča vodoravno in navpično namestitev. Najsodobnejši model ima izboljšan skupni odtočni pladenj ter manjšo velikost in težo, zaradi česar je dobro prilagojen napravam, ki zahtevajo kompaktnejše prileganje.

Pametne povezave

Vse klimatske naprave Panasonic omogočajo WiFi upravljanje, kar pomeni, da jih je mogoče upravljati od koder koli s pametnim telefonom preko Panasonicove aplikacije Comfort Cloud. Daljinsko upravljanje notranjih funkcij, vključno z možnostjo vklopa/izklopa enot, delovanja v tihem načinu, nastavitvami hitrosti ventilatorja, smerjo pretoka zraka in nadzorom temperature izboljša uporabniško izkušnjo in hkrati prihrani energijo. Za modele s tehnologijo nanoe™ X, aplikacija Comfort Cloud omogoča vklop tudi, ko uporabnik ni prisoten v prostoru, s čimer se izboljša funkcionalnost 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Enote, ki so povezane z aplikacijo Comfort Cloud, se lahko povežejo tudi z nekaterimi vodilnimi ponudniki naprav tako imenovanih pomočnikov z glasovnim upravljanjem na trgu, ki so na voljo v več jezikih in nudijo preprost ter priročen nadzor za lastnike stanovanj.

Če želite izvedeti več, obiščite www.aircon.panasonic.eu.

 

[1] Klimatska naprava, uporabljena v preskusu: Panasonic Etherea CS-Z25VKEW, je ustvarila do 4,8 milijard hidroksilnih radikalov na sekundo.

[2] Testiranje je bilo izvedeno v tesno zaprti komori in ni bilo zasnovano za oceno njegove učinkovitosti v nenadzorovanih bivalnih prostorih. Poročilo o preskusu: 1140-01 C3.

[3] 1,6kW na voljo za več kombinacij

[4] Na voljo v zmogljivostih 3,5 in 7 kW

Last modified onsreda, 21 julij 2021 09:42
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar