zombi 2

Vpis

Komponente Panasonic Aquarea so prejele certifikat PHI

Visoko učinkovite komponente »All-in-One Compact« in »Bi-Bloc« (v zmogljivostih 3, 5 in 7 kW) toplotne črpalke Aquarea ter prezračevalne enote za rekuperacijo toplote so prejele certifikat priznanega inštituta Passive House Institute (PHI).
PHI je neodvisen raziskovalni inštitut, ki je imel ključno vlogo pri razvoju koncepta pasivne hiše, ki velja za stavbo, ki je »resnično energetsko učinkovita, udobna in hkrati cenovno dostopna«. Je edini mednarodno priznan energijski standard v gradbeništvu, ki temelji na zmogljivosti. Pasivna hiša (nem. Passivhaus) je prostovoljni standard za energetsko učinkovitost stavbe, ki zmanjšuje ekološki odtis stavbe. Rezultat so zgradbe z ultra nizko porabo energije, ki potrebujejo malo energije za ogrevanje ali hlajenje prostorov.

»V čast mi je, da imajo enote iz naše napredne ponudbe Aquarea tako pomemben certifikat,« je dejal Simon Kosič, zastopnik podjetja Panasonic (HVAC) v Sloveniji. »Prizadevamo si ustvariti energetsko učinkovite rešitve, ki bodo koristile vsem, hkrati pa zagotavljamo visoko raven udobja. Ta certifikat komponente pasivne hiše predstavlja del našega cilja pomagati ustvariti stavbe s skoraj ničelno porabo energije (nZEB).«

Enote toplotne črpalke zrak–voda in prezračevalna enota podjetja Panasonic so certificirane zaradi svoje visoke zmogljivosti, izjemnega udobja in nizkih stroškov energije. Inovativna tehnologija Aquarea pretvarja toplotno energijo v zraku v toploto za namene gospodinjstva in v primerjavi z običajnimi kotli in električnimi grelniki znižuje emisije CO2 in vpliv na okolje. Panasonic je eden redkih proizvajalcev, ki proizvaja modele toplotnih črpalk z zmogljivostjo 3 kW, kar uporablja večina pasivnih hiš, saj omogočajo energetsko oskrbo in visoko učinkovitost.

Panasonic je že dolgo pionir na področju ustvarjanja energetsko učinkovitih ogrevalnih in hladilnih enot, eden od njegovih ključnih motivatorjev pri razvoju najnovejših inovacij pa je njegova okoljska vizija do leta 2050, ki zagotavlja pozitiven prispevek k družbi z zmanjšanjem količine porabljene energije in izkoriščanjem čiste energije.

Več o rešitvah podjetja Panasonic najdete na spletnem naslovu https://www.aircon.panasonic.eu/. Certificirane modele komponent pasivne hiše pa najdete na https://database.passivehouse.com.

01 passive house 1

Last modified onponedeljek, 31 maj 2021 10:43
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar