zombi 2

Vpis

FOTO in VIDEO: Podjetje Stela Haus: »Za zanesljive in kvalitetne kadre ponujamo edinstvene delovne pogoje«

Podjetje Stela Haus, ki se ukvarja s proizvodnjo in montažo lesnih montažnih hiš, je relativno nov akter na slovenskem in mednarodnem tržišču. Proizvodno halo v Lenartu bodo v kratkem še širili, s tem pa ciljajo tudi na dodaten kader.

Delovni pogoji, kakršnih drugod ni

»Iščemo zanesljive, kvalitetne kadre,« pojasnjuje direktor prodaje Mitja Žlajpah. »Zavedamo se, da je v današnjih časih težko najti kader, ki je motiviran, zato jim ponujamo delovne pogoje, ki jih drugje nimajo. Poleg urejenega delovnika ponujamo tudi dohodek, ki je za slovenske razmere in to panogo precej stimulativen,« dodaja. Delo v proizvodnji sicer ne terja fizičnega napora in je primerno tudi za ženske, so pa zaželjene izkušnje z montažnimi gradnjami ali gradnjami na sploh.

Tomaž Cink: »V primerjavi s prejšnjim delovnim mestom sem zelo zadovoljen z delovnimi pogoji pri podjetju Stela Haus. 

Ne branijo se niti profila ljudi, ki se želijo učiti na delovnem mestu. Poleg proizvodnih delavcev iščejo prav tako kader za montažo oziroma terenske monterje. Tovrstno delo se sicer precej razlikuje od dela v proizvodnji in je v veliki meri umeščeno tudi v tujino, a vsem zaposlenim je skupno, da so ob sobotah in praznikih doma. Trenutno je v podjetju zaposlenih 23 oseb, ki so izjemno zadovoljne z delovnimi pogoji.

Kot nam je zaupal Tomaž Cink, nadomestni vodja proizvodnje: »V primerjavi s prejšnjim delovnim mestom sem zelo zadovoljen z delovnimi pogoji pri podjetju Stela Haus. Plače so redne, prispejo točno na datum. Pri svojem delu usmerjam nove ali ostale delavce pri njihovih delovnih opravilih. Pokažem načrte, postopke dela, nakladam tovor. Zelo sem vesel, da sem ob sobotah doma,« nam zaupa.

PR_Stela_Haus_vmesna.jpg

Od leve proti desni: direktor Mitja Žlajpah; prodajni predstavnik za Nizozemsko in Belgijo Peter J. Niuewdorp,; solastnik podjetja Karl Heinz Guggenmos, solastnik podjetja Vladimir Šunjka.

»Trudimo se biti družini prijazno podjetje«

Intenzivno iščejo tudi visoko izobražen, strokovni kader, kot so inženirji gradbeništva, lesni inženirji in načrtovalci. Pripravljeni so zaposliti tudi kadre, ki bi se naučili delati delavniške načrte za gradnjo montažnih hiš. Tovrstni načrti, ki jih sicer projektirajo inženirji gradbeništva ali lesni inženirji, so navsezadnje temelj, ki delavcem v proizvodnji omogoča izdelavo hiše. V prihodnje bodo iskali tudi prodajnike, nabavnike, projektante, arhitekte.

»Vemo, da je zadovoljen delavec tudi bolj motiviran za delo in ga le tako tako lahko obdržimo na dolgi rok.

Obsega dela ne želijo širiti, če bi to delavcem povzročilo nepotreben stres. »Vemo, da je zadovoljen delavec tudi bolj motiviran za delo in ga le tako tako lahko obdržimo na dolgi rok. Trudimo se biti družini prijazno podjetje, brez ustvarjanja dodatnih pritiskov na naše delavce. Če izhajamo iz lastnih izkušenj – tukaj imamo navsezadnje vsi svoje družine – si tudi zase ne želimo, da bili od doma odsotni več, kot je potrebno,« pojasnjuje Žlajpah.

»Ves know-how želimo imeti pri sebi, da nam ne bo treba venomer iskati zunanjih sodelavcev,« poudarja Žlajpah, ki dodaja, da je marsikaj odvisno tudi od prostorskih kapacitet. Trenutno se nahajajo v hali v industrijski coni Lenarta, ki jo imajo v najemu. Ravnokar so dorekli zadnje podrobnosti glede nakupa sosednje parcele, kjer bodo na 4000 kvadratnih metrih v sredini leta pričeli z gradnjo nove hale.

Stela_Haus_MS_teren_2.jpeg

FOTO: Stela Haus

Gradnja nove, moderne hale z razstavnim prostorom in pisarnami

Halo bi predvidoma zgradili in otvorili do konca leta, s tem pa bi se preselili v nove, moderne prostore s pisarnami in razstavnim prostorom. »Tako bomo tudi v fizični obliki pokazali, kaj zmoremo. Prav tako bomo pridobili dodaten prostor za delavce, ki jih imamo namen zaposliti,« pojasnjuje.

Ker Stela Haus postaja čedalje bolj mednarodno podjetje, zaposluje tudi kadre iz tujine. Proizvodni delavci so v glavnem le Slovenci. Za montažne delavce delo v večji meri poteka tudi v tujini, in sicer v Avstriji, Nemčiji, Švici, Luksemburgu in na Nizozemskem, s čimer so pred zasedbo delovnega mesta tudi seznanjeni. Temu primerno je tudi izjemno stimulativno plačilo.

»Nekaterim več pomeni urejen delovnik, se pravi da delajo 8 ur med 6. in 14. uro od ponedeljka do petka, drugim pa več pomeni višje plačilo, četudi so zato odstotni dlje časa. V kolikor pa monterji prej zaključijo z montažo, so kak dan tudi prosti, torej dobijo gratis podaljšan vikend,« pojasnjuje Žlajpah.

 

Nazadnje urejeno: sreda, 16 marec 2022 10:10