zombi 2

Vpis
Napovedujemo:
Zmagoslav Šalamun

Zmagoslav Šalamun

Website URL:

V Slovenskih goricah število pozitvnih PCR testov nad državnim povprečjem

V soboto so v Sloveniji ob 10.299 PCR testih potrdili 6.012 okužb z novim koronavirusom, kar znaša 58,4 odstotka.
Tudi v Slovenskih goricah število okužb raste in je nad državnim povprečjem. Iz Zdravstvenega doma Lenart so sporočili, da so v petek opravili 93 PCR testov od katerih jih je bilo kar 71 pozitivnih ali 76,34 odstotka. Včeraj so opravili 63 PCR testov, od tega jih je bilo 51 pozitivnih, kar znaša dobrih 80 odstotkov vseh testov.
Po podatkih Vlade RS je hospitaliziranih 549 bolnikov, na intenzivni negi pa se jih zdravi 156.

Gradnja čistilne naprave v Lenartu poteka po predvidem terminskem planu

Občina Lenart je z izbranim izvajalcema CID d.o.o. iz Kopra in Komunalo Slovenske gorice je 10. septembra lani podpisala pogodbe o izvedbi centralne čistilne naprave, s fekalno postajo s tlačnim vodom in delom kanalizacije v Lenartu. Takoj po podpisu pogodb so pristopili k uvedbi v delo na sami lokaciji čistilne naprave, ki je največji in najzahtevnejši podprojekt v projektu odvajanja in čiščenja odpadnih voda v Občini Lenart.

Z mesecem oktobrom so se dela pričela na sami čistilni napravi kot objektom, ki mora biti najprej zgrajen in sicer: Izvedeni so izkopi za naknadna usedalnika in črpališče blata iz usedalnika, izveden je izkop in betonska dela za nitrifikacijski bazen, izvedena so dela na obstoječih primarnih bazenih s pranjem in izveden je odvoz obstoječega blata z muljem v količini cca. 500 m3. Izvajajo se dela za nadvišanje obstoječih bazenov in izvedene so talne plošče za dehidracijo. Kljub zimskemu času dela potekajo v skladu s terminskim planom, manjše zastoje lahko pričakujemo zaradi delnega izostanka delavcev zaradi COVID 19.

Do konca lanskega leta je bilo izvedenih del v vrednosti 397.316,10 € brez DDV.

Kot je povedal Avgust Zavernik iz občinske uprave Občine Lenart bodo konec januarja odprli še dve gradbišči v sklopu tega projekta in sicer rekonstrukcijo kanalizacije z regulacijskim bazenom v Kidričevi ulici in pričeli bodo z gradnjo tlačnega voda iz smeri čistilne naprave Globovnica.

cistilna2

V Občini Pesnica je odprt Javni razpis za sofinanciranje malih in rastlinskih čistilnih naprav

V Občini Pesnica je odprt Javni razpis za sofinanciranje malih čistilnih naprav in rastlinskih čistilnih naprav na območju občine Pesnica. Sredstva za sofinanciranje v skupni višini 35.000 evrov so zagotovljena v proračunu občine. Razpis je odprt do 28. oktobra 2022.
Upravičeni stroški po tem javnem razpisu so stroški nakupa in vgradnje male komunalne čistilne naprave velikosti 50 PE z vključenimi stroški montaže male komunalne čistilne naprave in njenega prvega zagona z nastavitvijo parametrov in stroški izgradnje rastlinske čistilne naprave do velikosti 50 PE. Upravičeni strošek je tudi DDV.
Upravičenci do nepovratnih sredstev so vsi investitorji, ki so malo komunalno ali rastlinsko čistilno napravo nabavili in vgradili od 1. januarja 2015.
Razpisna dokumentacija je dostopna:
- Občini Pesnica, pesnica pri Mariboru 43a, 2211 Pesnica pri Mariboru in
- na spletni strani občine Pesnica: https://pesnica.si/objava/586277

Jan Čreslovnik iz Voličine postal Mojster Taekwon-doja

Poleg čestitk, ki gredo lenarškemu junaku in novopečenemu evropskemu prvaku pa gredo čestitke tudi trenerju Janu Čreslovniku iz Voličine. Slednji je kot član Športnega centra Barada in kot tehnični trener na tekmovanju v Italiji pod strokovno mednarodno komisijo opravil mojstrski izpit za črni pas – VII. dan in tako postal Mojster Taekwon-doja.

Dejan Kramberger

Naročite se na RSS
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar