Logo
Print this page

Proslava ob občinskem prazniku in 825. obletnici prve pisne omembe Lenarta

Foto: Askari Foto: Askari

V petek, 5. novembra, je v Domu kulture Lenart potekala osrednja slovesnost ob letošnjem občinskem prazniku in 825. obletnici prve omembe Lenarta v pisnih virih. V kulturnem programu so nastopili Tim Ribič in Špela Pokeržnik, Miroslav Mauko in Aleksander Satler iz KD Delavec Lenart, Denis Čuček, Izak Lorenc (trobenta) in Tina Hauptman (klavir) iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart, Neža Ožinger in Robert Ožinger in Slovenskogoriški pihalni orkester MOL Lenart.

Zbranim je ob občinskem prazniku čestital župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger in dodal, da bo letos namesto njega spregovorila tehnika, saj je sledil vido nagovor s prikazom izvedenih investicij v občini in predstavitev smernic nadaljnjega razvoja občine, ki ga pripravil domačin Sandi Kolarič (ogledate si ga lahko spodaj).

Brezstično so zaradi epidemioloških razmer podelili priznanja. Najprej so bila podeljena priznanja župana, ki sta jih prejela Karin Petko in Zlatko Gričnik. Karin je prejela priznanje župana za ustvarjalno, uspešno delo v ljubiteljski kulturi in za prostovoljno delo z mladimi. Zlatko pa za požrtvovalno in strokovno delo in vodenje Doma sv. Lenarta ter delovanje v korist skupnosti.

Priznanja so podelili tudi nekdanjim učencem, ki so jih prejeli:

iz OŠ Lenart: Nika Feiertag, Lara Kaučič, Ela Košmerl, Zarja Novak, Eva Čeh, Nina Čeh, Katarina Dajčman, Aljaž Peklar, Jurij Petek in Žiga Žižek

iz OŠ Voličina: Tijana Györkös, Ana Kurnik, Lara Lešnik, Klara Petek, Amrož Rukav, Mihael Šnofl, Neja Lašič, Nika Pšajd, Žiga Šešerko in Tinkara Štruc.

Priznanja so bila podeljena tudi zlatim maturantom in te so prejeli: Tjaša Rojko, Tamara Cer, Ajda Weingerl, Tanja Dvoršak, Lucija Rojko in Tilen Štuhec.

Lara Šalamun, Tina Goznik in Maja Kurbos so dobile priznanja, kot izjemno uspešne študentke.

Župan je podelil tudi Spominske znake Vlade Republike Slovenije za požrtvovalnost v boju proti Covid-19, ki so jih prejeli: Zdravstveni dom Lenart, direktor Jožef Kramberger, dr. med. spec., Franc Krivec, poveljnik Civilne zaščite Občine Lenart, Zmago Šalamun, obveščanje javnosti Kreativna Pika d.o.o., Mirko Kojc, namestnik poveljnika Civilne zaščite Občine Lenart in Klavdija Drašak, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Lenart.

Na slovesnosti so podelili priznanja: plaketo Občine Lenart sta prejela Stildom, družba za proizvodnjo, posredništvo, gradbeništvo, storitve in trgovino d.o.o. in Avtoservis in bar Valerija Milan Vuzem s.p., bronasti lenarški grb so prejeli Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice, Nina Šulin in Avtoprevozništvo Majer Ivan s. p. Srebrni lenarški grb sta prejela Tatjana Kraner in podjetje KGS Krajnc, kmetijske in gradbene storitve, biomasa in raziskovanje, d.o.o.  Zlati lenarški grb pa je prejel poslanec Franc Breznik.

Prejemnik zlatega lenarškega grba poslanec Franc Breznik se je ob prejemu grba vsem zahvalil, ter dodal:

"Spoštovane občanke, občani, spoštovani rojaki. Eden najtežjih govorov, je govor v svojem lastne kraju pred tistimi, ki ste kreirali mojo usodo in nenazadnje tudi mojo osebnost in katerih velik dolžnik sem tudi sam. Ne samo jaz, številni, tudi danes tukaj zbrani in vsi, ki so dobili številna priznanja smo šli po poti svojih sanj. Uresničevanje lastnih sanj, iskanje ciljev, pot, vztrajnost in tudi prepreke je tisto, kar oblikuje osebnost, karakter vsakega.Imel sem veliko srečo in tudi priložnost, ki ste mi jo dali vsi vi, da sem lahko te skupne sanje, moje sanje predstavljal, jih nenazadnje argumentiral in se boril zanje na najvišjem odločevalskem nivoju.
Imel sem tudi veliko srečo, da sem to lahko počel v sredini občine z veliko podpore in pozitivnega pristopa. Zahvala gre županu mag. Krambergerju, Občinski upravi, Razvojni agenciji, županom, bivšim županom, številnim sodelavcem, ki ste kreirali dobro klimo, dobro okolje v katerem je bila duhovna odprtost, občutek za sodelovanje, vztrajnost in povezovanje, tisto kar ste cenili. Iskali smo skupne interese zato, da smo lahko v Slovenske gorice pripeljali številne projekte in milijonske investicije.
Zahvala gre tudi najožji ekipi v Občinskem odboru SDS, ki ga vodi g. Jelenko, podžupanji Urški Možina, g. dr. Krambergerju, kolegom Marini, Danici in ostalim sodelavcem, ki stojite z mano v dobrem in slabem. Zahvala gre tudi ožji družini, mojim sorodnikom, vsem dragim prijateljem, znancem in vsem tistim, ki ste mi dali to možnost, da sem na tej poti. Iskreno se opravičujem, če sem kdaj koga prizadel. Vedno sem želel biti v prvi vrsti človek in manj politik
Velik del tega grba poklanjam pokojnemu očetu, ki mi je dal ljubezen do glasbe, ljubezen do Slovenskih goric, do sočloveka, do živali. Verjamem, da bi kot zaveden Lenartčan bil ponosen na moje dosežke.Ob 825. letnici prve omembe mesta Lenart, vam želim uspešno in ponosno praznovanje. Bog živi vas, vaše družine in Bog živi Sv. Lenart."

Š-01.JPG Š-05.JPG Š-08.JPG

Š-09.JPG Š-11.JPG Š-13.JPG

Š-15.JPG Š-17.JPG Š-18.JPG

Š-21.JPG

Foto: Askari

Copyright © 2021 Kreativna PiKA d.o.o. Vse pravice pridržane.