zombi 2

Vpis

Premiera filma ob 220. obletnici šolstva pri Sveti Ani

S serijo kulturnih dogodkov, ki jo je jeseni 2020 otvoril izid pesniške zbirke Ostra zima, večna pomlad, so v šolskem letu 2020/2021 na OŠ Sveta Ana obeležili 220. obletnico šolstva v svojem kraju. Pesniška zbirka je izšla pri založbi Kreativna Pika.
Pesmi Nives Ornik in Barbare Pristovnik je zbrala in uredila Mateja Kramberger, za likovno opremo pa so poskrbele Metka Beber in njene učenke. Ena izmed pesmi je posebej spregovorila Nataši Petek, učiteljici glasbe, ki se je odločila, da jo pod naslovom Večna pomlad uglasbi ter posname videospot. Ustvarila je nepozabno melodijo optimističnemu besedilu ter poskrbela za dragocen preplet književne in glasbene umetnosti.
Sklepni dejanji obeležitve sta bili majska otvoritev razstave Likovni mozaik otrok, ki je nastala v okviru ustvarjanja na temo pesniške zbirke in je na ogled v občinski avli pri Sveti Ani, ter premiera filma, posnetega ob visokem jubileju. Ta se je zgodila v sredo, 26. 5., film - razmišljujočo pripoved dveh deklet, prepleteno s pričevanji in hudomušnimi spomini nekdanjih učencev, učiteljev in ravnateljev – pa si lahko ogledate na spletni strani šole.
V sredo, 26. maja, ob 18.00 uri je na spletu preko YouTube-a potekala premiera filma ob 220. obletnici šolstva v občini Sveta Ana. V slabih 45 minut dolgem filmskem projektu je sodelovalo veliko ustvarjalcev, avtorjev, ljudskih pevk, folkloristov, intervjuvancev, izpraševalcev, mentorjev, …

»Za film, ki je nastajal skozi celotno šolsko leto, smo porabili veliko ur ter posneli številne filmske kadre, v katere smo vložili veliko trdega dela, vztrajnosti, predvsem pa obilo dobre volje in prostega časa,« so zapisali na šolski spletni strani.

Media

+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar