zombi 2

Vpis

Potrebujemo mir v sebi!

Družina Mohan. Foto: arhiv družine Družina Mohan. Foto: arhiv družine

Družina Mohan biva in dela na Sveti Ani v Slovenskih goricah. Iz tega njim ljubega kraja pa prek različnih kanalov tudi v tem času dosežejo ves svet. Devi je svetovno znana jogijska mojstrica, ki se je z jogo z mesta učiteljice prvič resneje srečala na delavnici leta 2007 v Dubaju.

»Na svoji prvi jogijski delavnici v Dubaju, kjer sem postala tudi inštruktorica joge, sem spoznala Mohanjija, svojega duhovnega vodjo, ki je kasneje postal tudi moj mož. Opazila sem ga med 350 ljudmi, in to je res nekaj posebnega,« preprosto opiše Devi.

Z možem pa želita na Sveti Ani urediti tudi duhovni center, katerega nesebični namen bo ljudem pomagati, da znova najdejo sebe.

»Moja babica je bila Ana, in ko sva z možem obiskala Sveto Ano, sva tukaj začutila posebno energijo. Narava, prijetni ljudje, mir. Veliko sveta sva že videla, ampak tukaj je poseben mir, točno tak, kot ga potrebujemo.«

Devi in Mohanji sicer večkrat obiščeta Indijo, kjer ima hčerka Mila tudi stare starše. Pa tudi na Sveti Ani so ju večkrat obiskali posamezniki iz Nizozemske, Belgije, Londona, Srbije, Danske in Avstrije. Potem ko je spoznala svojega moža, je kmalu postala tudi predstavnica njegove organizacije Mohanji Foundation, leta 2018 je bila v imenu omenjene organizacije tudi govornica na velikem zasedanju predstavnikov svetovnih religij v Torontu. Leta 2019 pa sta pripravila večje srečanje z Mohanjijem na Otočcu, ki so se ga udeležili ljudje iz vse Evrope in tudi iz Lenarta. Lanskoletne načrte o večjem srečanju v Ljubljani pa sta zaradi epidemije morala odpovedati.

»Mohanji, ki je trenutno tudi v Sloveniji, se nerad izpostavlja, njegova energija je zares posebna, zdravilna in na tak način jo tudi deli, jaz pa sem se že pred tem ukvarjala z govorništvom, se gibala v mednarodnih vodah, tako da sva se tudi na tak način obogatila. Res poseben blagoslov.«

Morda se komu ob prebranem poraja, kaj je Devi spodbudilo k tako aktivnemu zavzemanju za boljši jutri ljudi po svetu. »Leta 1991 je moja družina izgubila vse, ko so nas prisilno preselili iz Hrvaške v Srbijo. V tistem obdobju lakote in ponižanja sem si kot 14-letna deklica obljubila, da ne bom žrtev razmer, ampak si bom povrnila dostojanstvo skozi izobrazbo in zavzemanje za mir in boljši svet, da nobenemu otroku več ne bi bilo treba iti skozi to, kar sem doživela sama,« je odločno povedala Devi, ki je tudi predsednica mednarodne dobrodelne organizacije ACT Foundation. »Mislim, da v teh časih potrebujemo predvsem mir in ljubezen v sebi,« je prepričana Devi.

Media

+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar