banner fiskars2

Vpis
Uredništvo

Uredništvo

Center Svete Trojice spet brez gostinske kulinarične ponudbe

V Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah, kjer vse stavijo na razvoj turizma, so spet ostali brez gostinskega lokala "na griču". Svoja vrata je zaprla Gostilna pri Babici Marici na Griču. Ekipa gostilne o vzrokih za zaprtje ne govori. Neuradno pa smo izvedeli, da iščejo novo lokacijo, kjer bodo nadaljevali z gostinsko dejavnostjo. Na vprašanje kje, so odgovorili: "Vse ob svojem času."

Škoda za tako odločitev, saj na občinski spletni strani o gostilni pišejo v superlativih: "Le redke gostilne – in te so najboljše, imajo tudi lastno kmetijo. Gostilna pri Babici Marici na Griču, ki se nahaja takoj za mogočno baročno cerkvijo Sv. Trojica ima prav to. Samooskrbna kmetija Žgajner se je na z avgustom 2022 na novo preselila v rumeno gosposko hišo. Vrhunski chef Matjan skupaj s svojo čudovito ekipo tukaj kuha domače jedi. V krušni peči se tako vedno peče pečenka in same okusne štajerske jedi. Pri babici Marici na griču je iskrenost tako pristna, da so še pujsi in zajci v njej nasmejani."

Torej, kje se je zalomilo, da je gostilna zaprla svoja vrata, lahko samo ugibamo, vsekakor pa je to škoda za občino, ki vse stavi na turizem, še več na butični turizem. Tudi ob Trojiškem jezeru ni več stalne ponudbe sladoleda in hitre hrane.

Otroci iz jurovškega vrtca obiskali kmetijo Majcenič

Skupina Zvezdice iz vrtca pri OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol obiskala kmetijo Majcenič

Pet- in šestletni otroci skupine Zvezdice so se odpravili na obisk kmetije Majcenič iz Zg. Partinja. Matej in Iris, gospodarja kmetije, sta jim prijazno razkazala posestvo in živali na njem. Brez obotavljanja so otroci tudi poprijeli za delo – ličkali so koruzo, nahranili konja, sedli so celo za volan traktorja. Za gostoljubje so se Majceničevim zahvalili tako, da so zapeli in odplesali pesem Lepo je na kmetiji.

Potek dneva in doživetje otrok nam je podrobneje opisala vzgojiteljica Andreja Plemenič: »Ob prihodu so nas prijazno sprejeli Matej in Iris ter njihov prijazen kuža, ki je takoj pritegnil pozornost otrok. Tu in tam se nam je v času našega obiska pridružil tudi starejši sin Timotej, ki pridno pomaga pri delu na kmetiji.

jurij vrtec 1

Gospodarja kmetije sta nam povedala, da imajo več kot 110 glav goveda – ker je krav preveč, nimajo imen, saj si bi si jih bilo nemogoče zapomniti. Čredo ves čas pozorno čuva en in edini bik, ki mu je ime Limbi. Imeli smo priložnost prisostvovati pri prehodu črede iz enega pašnika na drugega. Na obisku smo izvedeli veliko novega, saj sta nam gospodarja kmetije povedala vse, kar nas je zanimalo, seveda na način, da smo to tudi razumeli. Ogledali smo si še prostor za silos in izvedeli, kakšen je postopek priprave le-tega. Nato smo odšli v hlev, kjer smo lahko božali krave in teličke. Ker smo želeli nekaj tudi postoriti, nam je gospodarica prinesla koruzo. Otroci so jo kar hitro zličkali, saj so vedeli, da bodo lahko z njo nahranili konja, ki se je otrokom prav tako pustil pobožati. Za piko na i je gospodar kmetije pred nas pripeljal veliki traktor s prikolico. Otroci so imeli priložnosti sesti za volan ter tako vsaj za trenutek občutiti, kako je stopiti v gospodarjeve čevlje.

jurij vrtec 3

Ob koncu smo gostiteljema zapeli in odplesali pesem Lepo je na kmetiji. Ker smo bili menda zelo pridni, smo si prislužili malico, sok, piškote in bonbone. Polne vtisov nas je nazaj v vrtec odpeljal g. Žnofl iz Prostovoljnega gasilskega društva Sv. Jurij.«

Danes proslava ob prazniku KS Voličina: Kdo so letošnji dobitniki priznanj?

Danes se bodo prebivalci Krajevne skupnosti Voličina ponosno zbrali, da bi praznovali svoj krajevni praznik. Proslava ob krajevnem prazniku KS Voličina bo v Kulturnem domu Voličina potekala danes, v petek, 22. septembra, s pričetkom ob 19. uri. Bogat kulturni program bo spretno povezovala Aleksandra Papež.

Zbrane bo nagovoril predsednik sveta KS Volična Mitja Grajfoner, prav tako bo z obiskovalci svoje misli in vizijo delil župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger. Skupaj bosta izstopajoče vidnim posameznikom v kraju podelila tudi priznanja krajevne skupnosti. Te bodo za dolgoletna prizadevanja na različnih področjih prejeli: Ivica Šilec iz Sp. Voličine – prostovoljka,članica organizacije Rdečega križa, krvodajalka in humanitarna delavka; Zvonko Pulko iz Selc – izjemno aktiven član trenutni namestnik poveljnika Prostovoljnega gasilskega društva Selce; Venčelsav Zrim iz Črmljenšaka – prostovolec, blagajnik in krvodajalec v krajevni organizaciji Rdečega križa in Elizabeta Sever iz dolgih njiv – prav tako prostovoljka v krajevni organizaciji Rdečega križa.

S svojimi talenti bodo večer popestrili in polepšali naslednji nastopajoči. Otroški pevski zbor OŠ Voličina bo zapel pod mentorstvom Natalije Šijanec. Moč bo slišati še ubrano petje Slovenskogoriških glasov, Dominika Petka in Manuelo Brunčič z vokalom in kitaro, Patricijo Kuronjo Križnik na harmoniki in harmonikarje Siniše Čeha. Zoja Mlinarič, učenka OŠ Voličina, bo pela ob spremljavi Davida Lorenčiča na klavirju, slednji pa bo zaigral tudi z mentorico Slavico Kurbus. Dominik Petko in Sara Krajnc, člana Mladinske dramske skupine KTD Selce bosta nastopila s pesmijo iz nove predstave. Obetajo se torej čudoviti trenutki glasbe, umetnosti in kulture, ki bodo v Kulturnem Domu Voličina ustvarili nepozaben večer.

Lenart: Prvi PS Paketomat v Slovenskih goricah

Nova možnost za enostavno prevzemanje in oddajo pošiljk

Pošta Slovenije je v Lenartu, natančneje pred trgovino Mercator v centru mesta, zagnala dolgo pričakovano storitev PS Paketomat, ki omogoča prebivalcem tega mesta in okolice enostavno in varno prevzemanje ter oddajo pošiljk 24 ur na dan. S konceptom 88 PS Paketomatov po Sloveniji, Pošta Slovenije zagotavlja še boljšo dostopnost svojih storitev. Uporaba paketomata je preprosta, saj vam omogoča, da kadarkoli prevzamete ali oddate svoje pošiljke na diskreten in zanesljiv način.

Kako prevzeti pošiljko?

paketomat navodila vir: Pošta Slovenije

Kako pravilno nasloviti?

Ob spletnem nakupu za mesto dostave izberite lenarški paketomat oziroma naslovite:

  • Ime Priimek (in telefonska številka)
  • PS Paketomat
  • Partizanska cesta 1
  • 2715 Lenart v Slovenskih goricah

Prevzem pošiljke

Pošiljke lahko prevzamete na PS Paketomatu v 72 urah od trenutka, ko prejmete potrditveni SMS ali e-sporočilo. Po preteku tega roka imate dodatnih 5 dni časa, da pošiljko prevzamete na izročilni pošti. O možnosti prevzema na pošti boste obveščeni prek SMS ali e-sporočila. V primeru, da po preteku petih dni pošiljke ne prevzamete, se le-ta vrne pošiljatelju.

S PS Paketomatom je Pošta Slovenije ponudila prebivalcem Slovenskih goric še eno priročno in zanesljivo rešitev za upravljanje svojih pošiljk, kar bo nedvomno olajšalo vsakodnevno življenje.

Naročite se na RSS