banner fiskars2

Vpis
Zmagoslav Šalamun

Zmagoslav Šalamun

Website URL:

Country plesne skupine navdušile na sejmu KOS Lenart, jutri še več zanimivih dogodkov!

Na sejmu KOS v Lenartu je bil danes nepozaben popoldam, posvečeno country plesu. Štiri odlične country plesne skupine so nastopile in navdušile občinstvo s svojimi plesnimi koraki, ritmi in energijo. Colorado Country Line Dance, Wild Texas Country Line Dance, Crazy Boots in Country Roses Line dance so prikazale svoje najboljše plesne točke ter tako ustvarile pristno vzdušje divjega zahoda kar na slovenskem podeželju.

Obiskovalci sejma so lahko uživali v živahnih in dinamičnih nastopih skupin, ki so predstavile različne stile in interpretacije country plesa. Vsaka skupina je navdušila s svojo koreografijo, natančnostjo in usklajenostjo, kar je pričaralo pravo festivalsko vzdušje na sejmu.

Sejem KOS Lenart pa se še ni končal. Jutri nas čaka zadnji dan sejma, ki bo prinesel še več zanimivih dogodkov in prireditev. Program se bo začel z izborom županovega vina ob 10.00 uri, kjer bodo predstavljeni najboljši lokalni vinski izdelki. Sledila bo podelitev diplom iz regijskega ocenjevanja vin, ki bo ob 11.00 uri. Ob istem času bo potekala tudi rejska razstava triletnih konjev kasačev, ki jo organizira Kasaško rejsko združenje Slovenije.

V popoldanskih urah pa nas čaka še več zanimivih dogodkov. Ob 13.00 uri se bodo na sejmišču zbrali lastniki starodobnikov, ki bodo predstavili svoje dragocene avtomobile iz preteklih desetletij. To bo priložnost za obiskovalce, da se sprehodijo med čudovitimi starimi vozili in se poglobijo v zgodovino avtomobilizma.

Ob 15.00 uri pa bo vrhunec dneva festivalsko dogajanje, ki bo postreglo z različnimi glasbenimi nastopi, plesnimi točkami in še večjo animacijo. Obiskovalci bodo lahko uživali v živi glasbi, okušali lokalne kulinarične dobrote ter se prepustili veselju in zabavi.

Sejem KOS Lenart je tako s pestrim programom in raznolikimi dogodki poskrbel, da so obiskovalci lahko preživeli prijetne in zabavne dneve na sejmišču. Tako kot danes s country plesom, jutrišnji dan prinaša še več priložnosti za druženje, spoznavanje novih stvari in uživanje v pestri ponudbi sejma.

plesalke1 Foto: arhiv sejma KOS

»Občinska kuhna« zmagovalka v kuhanju štajerske kisle župe na sejmu KOS 2023

Današnje vznemirljivo tekmovanje v kuhanju štajerske kisle župe na sejmu KOS Lenart za nagrado Kos Zlata žlica 2023 je pritegnilo številne kulinarične mojstre in navdušence, ki so tekmovali v sedmih ekipah. Strokovna komisija je odločila, da je zmagovalno mesto zasedla ekipa »Občinske kuhne« in prejela prestižno Zlato žlico. Srebrno žlico je osvojila ekipa Radia Slovenske gorice, medtem ko je bronasto žlico prejelo Konjeniško društvo Slovenske gorice Lenart.

Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom izkušenih sodnikov, ki so ocenjevali kreativnost, okus in prezentacijo jedi. Ekipa Občinske kuhne je s svojo kislo župo navdušila s sodobnim pristopom, harmoničnimi okusi ter dovršeno postrežbo.

Kmetijsko obrtniški sejem KOS v Lenartu že vrsto let privablja ljubitelje kmetijstva, obrti, kulinarike in raznolikega sejemskem dogajanja. Tekmovanje v kuhanju štajerske kisle župe je le eden izmed mnogih dogodkov, ki obogati sejemsko izkušnjo obiskovalcev.

Ob zaključku tekmovanja organizatorji že vabijo vse tekmovalce in obiskovalce na naslednji Sejem KOS Lenart, ki bo tudi v prihodnjem letu ponudil priložnost za srečanje in raziskovanje bogate kulinarične dediščine regije.

Rumeni muškat vina Kramberger razglašen za vinskega šampiona na sejmu KOS

V petek se je v Lenartu pričel že 11. Kmetijsko obrtniški sejem KOS, ki je pritegnil številne obiskovalce z bogatim sejemskim dogajanjem. Med vrhuncem sejemske ponudbe vin je bila tudi razglasitev vinskega šampiona, ki ga je letos osvojil rumeni muškat pridelovalca Vina Kramberger.

Ocenjevalna komisija je skrbno ocenila vse vzorce vin, ki so bili na voljo za poskus na sejmu. Njihov cilj je bil izbrati najboljše vino, ki bi predstavljalo vrhunsko kakovost in izjemne okuse, ki jih lahko ponudijo lokalni vinarji.

Med raznoliko in kakovostno ponudbo vin, ki so jih predstavljali priznani pridelovalci iz Slovenskih goric je rumeni muškat pridelovalca Vina Kramberger izstopal po svoji izjemni kakovosti in edinstvenem karakterju. To vino je prepričalo komisijo s svojo aromatično kompleksnostjo, harmonično strukturo ter odličnim ravnovesjem med sladkobo in kislostjo.

Vinska klet Vina Kramberger je že dolgo časa znana po svoji bogati tradiciji vinogradništva. S svojim predanim delom in spoštovanjem do vinogradov so pri Vinih Kramberger ustvarili vrhunska vina, ki pritegnejo ljubitelje vina od blizu in daleč.

Vinska klet Kramberger je znana po vrhunskih vinih, ki so prejela številne nagrade na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Rumeni muškat, ki je bil razglašen za vinskega šampiona na sejmu KOS, je le še en dokaz njihovega izjemnega strokovnega znanja in predanosti kakovosti.

Obiskovalci sejma KOS imajo zdaj priložnost, da poskusijo to izjemno vino in se prepričajo o njegovi izjemnosti. Vinska klet Kramberger bo tudi na sejmu ponujala široko paleto drugih vin, ki bodo razveselila ljubitelje vinarskih užitkov.

Kmetijsko obrtniški sejem KOS še naprej dokazuje svoj pomen kot osrednji dogodek za predstavitev in promocijo kmetijskih in obrtniških dejavnosti v regiji. Z razglasitvijo rumenega muškata pridelovalca Vina Kramberger za vinskega šampiona sejemske ponudbe vin je sejem pridobil še večjo prepoznavnost ter podkrepljen ugled vinskih dosežkov lokalne skupnosti.

ocenjevanje2

Ob izgradnji krožišča tudi nov transformator

V občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah so začeli z gradbenimi deli za izgradnjo modernega krožišča na lokaciji Grič. Ta investicija, vredna 2,8 milijona EUR, je najdražja doslej v trojiški občini in jo bo v celoti financirala država. Po sanaciji plazu in izgradnji podpornega zidu se bo začela osrednja gradnja krožišča s potrebno infrastrukturo. Računajo, da bo projekt zaključen v enem letu. Poleg tega bo v okviru te investicije urejena tudi kolesarska pot proti Cerkvenjaku. Gre za del kolesarskih povezav, ki jih na območju ORP Slovenske gorice skupaj gradi deset občin.

Kot so sporočili iz Službe za odnose z javnostmi Elektra Maribor bo v sklopu te investicije zgrajen tudi nov transformator »Gradišče1«.
Na vprašanje kako bo po izgradnji tranformatorja z možnostjo priključitve malih sončnih elektrarn pa so pa so iz Elektra Maribor odgovorili: »Pri vseh novogradnjah oz. nadomestnih transformatorskih postajah se uredi tudi pripadajoče nizkonapetostno omrežje. V konkretnem primeru nadomestne transformatorske postaje Gradišče 1 je predvideno kabliranje enega izvoda in nov izvod za podjetje Agroremont. Vsekakor pa se bodo pogoji za priključitev malih sončnih elektrarn s tem izboljšali.«

Naročite se na RSS