zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Občina pridobila zemljišče v Športnem parku Jurovski Dol

Foto: arhiv občine Foto: arhiv občine

Občina Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Župnija Sveti Jurij v Slovenskih goricah sta sklenili menjalno pogodbo, s katero občina pridobiva zemljišče v Športnem parku Jurovski Dol.
Zemljišče, na katerem se razprostira nogometno igrišče s klubskimi prostori in predstavlja del Športnega parka Jurovski Dol, je bilo v lasti Župnije Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Že v prejšnji skupni občini Lenart so začeli s postopki ureditve zemljiškoknjižnega stanja in v ta namen kupili idealni delež kmetijskega zemljišča v k. o. Jurovski Dol, vsem domačinom poznan kot Žvajkarjev breg. Za pridobitev omenjenega kmetijskega zemljišča je bila župnija zainteresirana tako pod vodstvom prejšnjega farnega župnika Alojzija Antolina kot tudi zdajšnjega dr. Janka Görgnerja.

Zaradi tekov različnih predhodnih postopkov na zadevnem kmetijskem zemljišču (parcelacija, izvedba javne dražbe, izbris vpisa hipoteke na enem izmed idealnih deležev, sklenitev razdružilne pogodbe) so bili pogoji za prenos zemljišča izpolnjeni šele letos.
Tako sta župan Peter Škrlec in dr. Janko Görgner na začetku septembra podpisala menjalno pogodbo.

»Ob tem je treba poudariti, da je Župnija Sveti Jurij v Slovenskih goricah vseskozi z občino plodno sodelovala pri vseh dejavnostih in vlaganjih v športno infrastrukturo, ki so bile v dosedanjem času v Športnem parku Jurovski Dol izvedene. Za potrebe izvedbe investicij so bile namreč sklenjene služnostne pogodbe, pa tudi pogodbe o ustanovitvi brezplačne stavbne pravice, s čimer je občina lahko nosila položaj investitorja, za kar se župniji ob tej priložnosti še posebej zahvaljujemo,« so zapisali na Občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Nazadnje urejeno: nedelja, 26 september 2021 12:57
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar