zombi 2

Vpis
Napovedujemo:

Aleksander Šijanec, novi ravnatelj na OŠ Sveta Ana

Foto: Nina Zorman Foto: Nina Zorman

»Ravnateljevanje vidim kot cesto neštetih povezav«

Na Sv. Ani se, kot kaže, nadaljuje tradicija ravnateljev z ljubeznijo do glasbe. V šolskem letu 2020 je ravnatelj Boris Mlakar po skoraj 20 letih odšel v pokoj. Na položaj ravnatelja je stopil Aleksander Šijanec, učitelj glasbene umetnosti in znan glasbenik Slovenskih goric. Šijanec z družino živi na Sveti Ani že več kot 21 let, tako da dobro pozna utrip kraja, ljudi in njihove potrebe, tako da mu s te strani, meni, to delo verjetno ne bo težko.

Odločitev za mesto ravnatelja kot priložnost za karierni razvoj

Aleksander Šijanec je ravnateljski izpit opravil v letu 2020, kar kaže na to, da odločitev ni bila plod dolgoletne želje. »Če bi me kdo pred tremi leti vprašal, ali bom kdaj ravnatelj, bi mu zagotovo odgovoril, da ne. Priznam, da to ni bila moja dolgoletna želja, je pa bila neke vrste priložnost, da morda stopim stopničko višje. Nekako sem že uvidel, da se na lenarškem področju dogajajo spremembe, saj ravnatelji, ki so nas zaposlovali, eden za drugim počasi odhajajo v zaslužen pokoj.

Izkušnje nabiral na kar petih osnovnih šolah

Dokler sem nadomeščal glasbo, sem poučeval na OŠ Sv. Ana, potem tudi na OŠ Cirkulane - Zavrč v Halozah. Takrat sem hkrati služboval na OŠ s prilagojenim programom dr. Ljudevite Pivka na Ptuju in ta izkušnja mi je še posebej pri srcu. S temi otroki je prav prijetno delati in kadarkoli sem prišel v razred in zaigral na klavir, smo vsi skupaj zapeli in nam je bilo res toplo pri srcu, dobro smo počutili, tako da so ti spomini res zelo lepi. Poučeval sem tudi na OŠ Jakobski Dol, OŠ Voličina in OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova.

Ravnateljevanje vidim kot neko cesto povezav
Svoje novo delovno mesto Šijanec vidi kot neko cesto povezav: »Gre za, če se smem tako izraziti, cesto povezav med učenci, starši, učitelji, vzgojitelji. Gre tudi za povezovanje med občani Sv. Ane, lokalno skupnostjo, župljani, društvi, skratka gre za nekakšno cesto, ki nas bo peljala skozi vse te deležnike,« pripoveduje ravnatelj, ki bo s svojo ekipi skrbel za kakovosten vzgojno-izobraževalni proces za 250 učencev in 105 otrok.

V prvi vrsti moramo delati v korist otrok

Želja ravnatelja Šijanca je, »da bi se otroci v naši šoli in vrtcu počutili varne, sprejete, da bodo deležni kakovostnega pouka oziroma dejavnosti v vrtcu. Ob rednem pouku in dejavnostih v vrtcu pa lahko izobraževanje podkrepimo z raznimi projekti, ki jih izvajamo. V mislih imam projekt Erasmus+, Turizmu pomaga lastna glava, Stop nasilju. Slednji se mi zdi zelo dober v smislu vzgoje otrok, kajti včasih pride tudi do medvrstniškega nasilja, navsezadnje tudi do nasilja v družini. Z zgledom želimo tudi to preventivno preprečiti. Enako velja za formativno spremljanje otrok in učencev, V učenca usmerjen pouk, Skrb za okolje in zdravje, Šolska mediacija, Potovanje v branje, ki je že dolgoleten projekt in pomaga pri začetnih spodbudah otrok v prvem vzgojno-izobraževalnem obdobju, da bi raje in več brali. Skratka na naši šoli je zmeraj pestro dogajanje, pripravljamo veliko dobrih in odmevnih projektov, od katerih pa morajo največ pridobiti ravno naši otroci.

Nazadnje urejeno: sobota, 25 september 2021 13:11
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar