zombi 2

Vpis

Zagorelo v podjetju TBP v Lenartu!

V podjetju TBP je v soboto zjutraj potekala gasilska vaja, ki jo je organizirala Gasilska zveza Lenart. Na vaji je sodelovalo deset prostovoljnih gasilskih društev iz UE Lenart in sicer PGD Lenart, PGD Voličina, PGD Benedikt, PGD Cerkvenjak, PGD Sv. Ana, PGD Gočova, PGD Selce, PGD Osek, PGD Sv. Jurij in PGD Sv. Trojica v Slov. goricah. Na vaji je bilo prisotno tudi novo gasilsko vozilo, ki so ga kupili v sklopu projekta Vozilo za zveze GVZ-1 – vozilo za vse, ki je delno sofinanciran z evropskimi sredstvi. Delo gasilcev na vaji si je ogledal tudi župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger. Vodja vaje je bil namestnik poveljnika GZ Lenart, Jože Fras, VGČ I. stopnje.

Kako je potekala vaja?

V popoldanski izmeni je prišlo do trčenja dveh električnih oz. baterijskih viličarjev na severnem delu pokritega skladišča, v bližini skladišča odpadnega olja in odpadnih kartonov in umetnih mas. Požar se je bliskovito razširil na celotno pokrito skladišče in halo 3, kjer so skladiščeni umetni materiali za proizvodnjo, ki so prav tako v kartonastih škatlah. Celotno poslopje je zaradi gorenja umetnih materialov zajel črn gost dim. Sam požar zazna avtomatski javljalnik požara in tako sproži alarm. Zaradi gostega dima in panike so se v hali 3 ob regalnem skladišču poškodovali delavci, (zlom noge, poškodba obraza, opečene roke, težko dihanje....).

Ob evakuaciji iz vseh proizvodnih hal, je v hali 1 delavec v paniki pozabil izklopiti stroj za brizganje in izvzeti material iz stroja, zato je zaradi pregretja stroja prišlo do požara na stroju v hali ena. Požar in dim sta se razširila po celotnem prostoru hale 1. Nekaj delavcev je v paniki ob evakuaciji odšlo v garderobe po osebne stvari in tako so ostali potem ujeti v garderobah.

V okviru partnerstva za prijavo na 4. javni poziv LAS Ovtar Slovenskih goric – sklad EKSRP so se iz GZ Lenart z vodstvom podjetja dogovorili za izvedbo gasilske vaje, od katere so si oboji (podjetje in gasilci) obetali nova znanja in odkritja, predvsem pa rast kakovosti preventivnih aktivnosti, večjo požarno varnost, gasilci pa tudi kakovostno priložnost za trening, učenje in spoznavanje morebitnega požarnega okoliša.

Last modified onponedeljek, 19 julij 2021 11:16
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar