zombi 2

Vpis

Prireditev »Umetnost rizlinga in gibanice« bo v petek, 20. avgusta 2021!

Prireditev Umetnost rizlinga & gibanice bi se naj zgodila lani marca, vendar je bila zaradi epidemije prestavljena. Pred začetkom veljavnosti Odredbe o prepovedi zbiranja ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji je bil izveden fotografski natečaj katerega tema so bili vinogradniški in vinarski motivi z območja celotne Slovenije, ki dajejo kulturno noto vinarskemu in kulinaričnemu dogodku in skozi objektiv fotografa predstavljajo vinogradništvo in vinarstvo.

Nagrajene fotografije so razstavili na razstavi v začetku lanskega marca v Avli Jožeta Hudalesa v občinski stavbi Občine Lenart. Prispele fotografije je ocenila strokovna žirija v sestavi predsednik Ivo Borko in člana Sandi Kolarič in Maja Šivec, ki je pregledala 107 fotografij od 29 fotografov in se odločila, da prvo mesto prejme Dušan Gorast Miška iz Šempetra pri Gorici za fotografijo Vince piti je lepo. Drugo mesto je pripadlo Bogdanu Čoku iz Divače za fotografijo Vinograd 1 in tretje mesto Andreji Ravnak iz Celja za fotografijo Wineyards 2. Diplome so prejeli: Steklo, Emil Movh, Polzela; Jeruzalem, Bogdan Čok, Divača in Iskanje opore, Franjo Lavrinc, Laško. Posebna nagrada predsednika žirije pa je prejel Leon Gobec iz Maribora za fotografijo Srce. Ob teh si obiskovalci na razstavi, ki bo v Avli Jožeta Hudalesa odprta do konca marca, lahko ogledajo še naslednje fotografije: Zima, Leon Gobec, Maribor; Ustekleničena poezija, Omar Palakovič, Pobegi; Jeruzalem, Dušan Gorast Miška, Šempeter pri Gorici; Rizling, Robert Gajšek, Šentjur; Čuvaj, Igor Rosina, Celje; Božična trgatev, Dani Mauko, Radenci; Drevo v vinogradu, Dani Mauko, Radenci; Kraška idila, Dajana Čok, Divača; Vinograd, Dajana Čok, Divača; Vineyard road, Stefi P. Borko, Gornja Radgona; Vineyard in winter, Stefi P. Borko, Gornja Radgona; Od sonca obsijan, Miha Kacafura, Maribor; Držim se, Miha Kacafura, Maribor in Zimsko srce, Janja Viher, Bresternica.

Vrhunec prireditev v sklopu »Umetnost rizlinga in gibanice« pa bo v petek, 20. avgusta 2021, med 17. in 22. uro na večeru, kjer bodo ob vrhunskih renskih in laških rizlingih različnih vinorodnih okolišev, svoje čute razvajali tudi z umetnostjo. Za dodatno poetično vzdušje bo poskrbel kantavtor Tadej Vesenjak, za glasbeni vrhunec pa bo poskrbela Maja Keuc Amaya z bendom.

Last modified ončetrtek, 15 julij 2021 19:26
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar