zombi 2

Vpis

Zborovanje lenarških veteranov vojne za Slovenijo

Andrej Kocbek, predsednik OZ VVS Lenart (prvi z leve): »Ohranitii moramo spomin na slovensko osamosvojitveno vojno, zato bomo še okrepili sodelovanje s šolami in tudi z drugimi sorodnimi veteranskimi organizacijami« Foto: Nina Zorman Andrej Kocbek, predsednik OZ VVS Lenart (prvi z leve): »Ohranitii moramo spomin na slovensko osamosvojitveno vojno, zato bomo še okrepili sodelovanje s šolami in tudi z drugimi sorodnimi veteranskimi organizacijami« Foto: Nina Zorman

30 let samostojne Slovenije: Naj ne bo pozabljeno

V večnamenskem prostoru v  Športno-rekreacijskem centru Polena pri Lenartu v Slovenskih gorica bo to soboto redni programski letni zbor lenarškega  Območega združenja veteranov vojne za Slovenijo. Na zborovanju bodo pregledali in ocenili delo v minulem letu, ki je bilo zaradi epedimije covid 19 tudi za veteransko organizacijo izjemno težko. Številne redne programske naloge so morali namreč odpoveda ali pa jih izvesti v skrajno racioalnih oblikah. Kljub temu so z doseženimi rezultati zadovoljni, še zlasti pri uresnčevanju poglavitnega poslanstva, to je skrbi za veterane, za njihovo socialno stanje in za skupno ohranjanje spomina na čas vojne 1991. Lenarško območno zruženje VVS povezuje veterane osamosvojitvene vojne iz občin Lenart, Cerkvenjak, Benedikt, Sveta Trojica,  Sveta Ana in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Uspešeno sodelujejo z drugimi veteranskimi organizacijami in društvi, se povezujejo v Pokrajinski odbor ZVV vzhodnoštajerske pokrajine in v Zvezo veteranov vojne za Slovenijo. Med njihovimi pomembnimi nalogami je sodelovanje z osnovnimi šolami, saj poskušajo mladim osvetliti dogajanje med vojno za Slovenijo v osrednjih Slovenskih goricah. Skrbijo tudi za pomnike iz tega obdobja in sodelujejo  s Slovensko vojsko. Ta bo v okviru letnega zbora na Poleni pripravila predstavitev dela svoje oborožitve. Delovanje vetranske organizacije  podpirajo tudi vse občine v osrednjih Slovenskih goricah.

Na letnem zboru bodo lenarški veterani vojne  za Slovenijo potrdili letošnji program s finančnim načrtom in izvolili delegate za glavni zbor Zveze vetaranov vojne za Slovenijo, ki bo predvidoma v Radovljici. Zaslužnim članom bodo podelili priznanja in zahvalne listine in se nato zadržali še na krajšem družabnem srečanju. Med najbolj prepoznanimi aktivnostmi lenarškega območnega združenja je zagotovo tradicionalni Maistrov pohod, ki je bil minulo soboto na Sveti Ani in je lepo uspel. Udeležilo se ga je  160 veteranov iz vse Slovenije. Pripravili so tudi športne igre na Postružnikovi domačiji v občini Sveta Trojica, v jeseni pa med drugim načrtujejo še izvedbo kostanevega piknika, strokovno ekskurzijo in predavanja za osnonošolce po  vseh OŠ na lenarškem območju. Sodelovali bodo tudi na tradicionalnem srečanju veteranov na Pokljuki in na  vzponu na Triglav in se udeležili občinske slovesnosti ob 30-letnici samostojne Slovenije.

 

Last modified onsreda, 16 junij 2021 17:31
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar