zombi 2

Vpis

Javna tribuna v Dominikanskem samostanu na Ptuju

Akademik prof. dr. Anton Trstenjak  je  bil ponosni Prlek in se je rad vračal v rodne Slovenske gorice (arhiv SAZU). Akademik prof. dr. Anton Trstenjak je bil ponosni Prlek in se je rad vračal v rodne Slovenske gorice (arhiv SAZU).

VISOKOŠOLSKI PROSTOR V NAVEZAVI Z BEGOM KADRA IN IZVEDBO RAZVOJNIH PROJEKTOV V POKRAJINI  MED DRVO IN MURO

V ptujskem dominikanskem samostanu se bo v petek ob 10.00 uri dopoldne začela zanimiva java tribuna o begu kadrov in o razvojnih projektih v pokrajini med Dravo in Muro. Gre za območje celotnih Slovenskih goric, od Lenarta do Ormoža in od Ptuja do Gornje Radgone. Javno tribuno pripravlja Ustanova akademika dr. Antona Trstenjaka v sodelovanju z  Mestno občino Ptuj, z znanstveno raziskovalnim središčem Bistra s Ptuja in  in  z razvojno  agencijo Jara iz Ormoža. Predsednik častnega odbora prireditve je predsednik Državnega sveta republike Slovenije Alojz Kovšca, poleg njega pa so  v odboru še ministrica dr. Simona Kustec  in minister dr. Jože Podgoršek, rektor mariborske univerze dr. Zdravko Kačič, evropski poslanec dr. Milan Zver, ptujska županja Nuška Gajšek, ormoški župan Danijel Vrbnjak, dr. Ludvik Toplak, eden od ustanoviteljev Trstenjakove ustanove  in mag. Milan Lovrenčič, častni predsednik Ustanove akademika dr. Antona Trstenjaka.

Na tribuni bodo med drugim spregovorili o begu možganov iz Slovenskih goric in Haloz, o razvoju visokošolskega prostora med Dravo in Muro, o zajezitvah bega  kreativnih in ustvarjalnih kadrov iz tega območja, o različnih oblikah izobraževanja in o državni strategiji visokošolskega izbraževanja v Sloveniji. Razpravljali bodo tudi o državni strategiji razvoja  kmetijstva v Sloveniji, o informacijski družbi in o prizadevanjih za zadržanje najboljših kadrov v pokrajini med Dravo in Muro. Kot je povedal predsednik Trstenjakove ustanove  prof. Dušan Gerlovič, pričakujejo tudi bogato razpravo številnih udeležencev in strokovnjakov, s katero želijo prispevati k oblikovanju strategije, s katero bi omogočili, da  ostanejo  najvišje izobraženi strokovni kadri v domačem okolju. Trstenjakova ustanova je v preteklosti s štipendiranjem nadarjenih dijakov in študentov k temu že veliko prispevala. Mnogi njeni štipendisti so ostali v domačem okolju.

Last modified ontorek, 15 junij 2021 15:40
+27
°
C
H: +29°
L: +15°
Lenart v Slov. goricah
Sunday, 27 June
Poglej 7-dnevno napoved
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+33° +34° +32° +26° +19° +24°
+17° +17° +18° +14° +15° +13°

oglas ovtar