banner fiskars2

Vpis

Zbiranje volne za dobrodelne pisane odejice

Odejic so se razveselili tudi v Domu starejših na Fari. Foto: arhiv doma. Odejic so se razveselili tudi v Domu starejših na Fari. Foto: arhiv doma.

Skupina "Nitke nas povezujejo" nadaljuje svojo plemenito pot razveseljevanja stanovalcev v domu starejših. Tokrat se je v akcijo zbiranja volne, ki stoji v domovih Slovenskogoričanov, podala Branka Malek iz Voličine, ki poziva vse, ki doma hranijo klopce volne in jih ne potrebujejo, da le to dostavijo v Knjižnico Lenart. Kvačkarice iz vse Slovenije bodo namreč iz te volne spletle tople in pisane odejice, ki jih bodo nato podarile starejšim na invalidskih vozičkih iz Doma upokojencev Danice Vogrinec v Mariboru. Na vsaki odejici je tudi zapisano ime osebe, ki bo odejico pletla. Dobrodelna akcija je usmerjena v zbiranje volne za ročno izdelane pisane odejice, namenjene starejšim na invalidskih vozičkih.

volna starostniki2

Članice dobrodelne akcije se veselijo vsake klopke volne (priporočena mešanica volne in akrila, ne bombaža), saj jim omogoča, da ustvarijo tople in barvite odejice. Druženje poteka tudi preko Facebook skupine "Nitke nas povezujejo", kjer se prostovoljno posvečajo pletenju in kvačkanju ter ustvarjajo unikatne odejice, ki bodo prinesle toplino in veselje v življenje starostnikov.

Prispevate lahko tudi sami – prejo, ki jo prispevate, bodo s hvaležnostjo sprejele in uporabile v njihovem ustvarjanju. Za več informacij pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Dobrodelno akcijo podpira tudi Knjižnica Lenart, ki se pridružuje njihovim prizadevanjem za ustvarjanje toplejšega in bolj barvitega okolja za starejše. Skupaj lahko naredimo veliko več!

Nazadnje urejeno: sobota, 18 november 2023 18:11