banner fiskars2

Vpis

Medoviti utrinki v vrtcu in šoli v Vitomarcih

Čebelarji so obiskali tudi vrtec Vitomarci, kjer so predstavili čebelarstvo in otrokom približali delo čebelarja. Foto: arhiv ČD Vitomarci Čebelarji so obiskali tudi vrtec Vitomarci, kjer so predstavili čebelarstvo in otrokom približali delo čebelarja. Foto: arhiv ČD Vitomarci
Člani Čebelarskega društva (ČD) Vitomarci so se tudi letos pridružili praznovanju Tradicionalnega slovenskega zajtrka v domači osnovni šoli in vrtcu. Skupaj z otroki so si privoščili okusen zajtrk, ki je vključeval domač kruh, maslo, med ter mleko. Po skupnem zajtrku je sledila delavnice na temo čebelarstva, ki so jo pripravili čebelarji.
cebelarji vitomarci 3
Na delavnicah so otroci izdelovali čebelice, risali in tako spoznavali svet čebel ter okušali med iz Čebelarstva Fridau. Pogovarjali so se o življenju čebel, njihovem pomenu za okolje ter o pomembnosti ohranjanja čebel v našem okolju. Delavnice so bile priložnost za učenje in zabavo, ki so ju člani ČD Vitomarci s svojim znanjem in strastjo delili z najmlajšimi.

cebelarji vitomarci 1

Obiskali so tudi vrtec Vitomarci, kjer so predstavili čebelarstvo in otrokom približali delo čebelarja. Otroci so imeli priložnost poskusiti propolis bonbone ter se preleviti v čebelico in čebelarja, kar je prineslo dodaten element zabave in razvedrila.

Druženje ob Tradicionalnem slovenskem zajtrku je bilo zaznamovano s pozitivno energijo, izobraževanjem in sodelovanjem med čebelarji ter otroci. Člani ČD Vitomarci se zahvaljujejo vsem, ki so sodelovali pri organizaciji in izvedbi dogodka, ter se veselijo nadaljnjega sodelovanja v ozaveščanju o pomenu čebelarstva in lokalnih pridelkov.

cebelarji vitomarci 2

Nazadnje urejeno: sobota, 18 november 2023 15:55