banner fiskars2

Vpis

Teden v znamenju praznovanja v Knjižnici Lenart

Teden splošnih knjižnic vsako leto v ospredje postavi slovenske splošne knjižnice in njihove temeljne naloge ter izpostavi dodaten trud slovenskih vrst knjižničarjev. Tako bo ta teden od 20. do 24. novembra poseben tudi v Knjižnici Lenart, ki v svoji mreži vključuje 6 občin v Slovenskih goricah.

V ponedeljek, 20. novembra, vabijo k vpisu v Knjižnici Lenart in Krajevni knjižnici Lenart. Ob prvem vpisu vam bodo namreč podarili članarino. S tem dnem bodo tudi posebej izpostavili Tavčarjeva dela, kakor ste gotovo opazili že tekom tega leta, saj se nahajamo v Tavčarjevem letu. Delili pa bodo tudi promocijski material Tedna splošnih knjižnic – knjižna kazala in Tavčarjeve razglednice. Kdaj pa ste vi nazadnje komu poslali razglednico ali pismo? Naj nam to služi kot spodbuda! Ob 19. uri pa bodo v društveni knjižnici KUD Vitomarci izvedli Tavčarjevo branje ob čaju, h kateremu seveda vabijo vse, ki bi si želeli prebrati kakšen odlomek iz dela Ivana Tavčarja po izbiri ali branju le prisluhniti.

V torek, 21. novembra, vabijo k brezplačnemu prvemu vpisu v svoji enoti v Cerkvenjaku in Sveti Ani. Ob 14. uri bodo izvedli literarno uro v SVZ Hrastovec.

Posebna pa bo sreda, 22. novembra, ko bodo gostili pisateljico za otroke, Katjo Herga in ilustratorko Jasmino Skurjeni. Skupaj bosta predstavili drugo slikanico o Miški Mili z naslovom O miški, ki je imela veliko željo. Pravljično mišje druženje bo potekalo v večnamenski dvorani Knjižnice Lenart ob 16. uri in je namenjeno otrokom ter brezplačno.

V četrtek, 23. novembra, bo v prostorih knjižnice potekala predstavitev knjige Orlovska organizacija v osrednjih Slovenskih goricah dr. Marjana Toša. Pogovor bo vodil Stane Kocutar. Dogodek pa organizira Kreativna PiKA.

V petek, 24. novembra, pa bodo razstavili predmete, ki jih najdejo na knjižnih policah ali v knjigah. Pozabljeni zakladi z naših knjižnih polic so poimenovali razstavo, na kateri boste prav lahko našli tudi kaj svojega. Razstava bo na ogled do 1. decembra.

Res se obeta pester teden v Knjižnici Lenart, ki pa so ga pričeli že v družbi Ferija Lainščka minulo sredo ter začetkom 10. Bralne značke za odrasle.

Vesna Horžen, predsednica Združenja splošnih knjižnic, je ob tem povedala:

»Slovenske splošne knjižnice so sodobne proaktivne kulturne ustanove, ki se znajo hitro prilagajati potrebam posameznika in družbe. So ves čas v dialogu s svojim ožjim in širšim okoljem, delujejo vzajemno in vedno znova iščejo nove priložnosti in poti do uporabnikov. Knjižnice so zaupanja vreden svet v malem, zelo pomemben svet, saj živimo in delamo v času, ko je zaupanje vrednota, ki izginja, knjižnice pa se jo trudijo ohranjati.«

Teden splošnih knjižnic se bo uradno pričel v ponedeljek, 20. novembra, z dnevom splošnih knjižnic v Centru Rog v Ljubljani. Na ta dan bodo podeljene nagrade Združenja splošnih knjižnic za najboljše projekte, ki na poseben in inovativen način zbližujejo knjige in bralce, ter nagrade za tiste knjižničarje, ki bralcem kvalitetno pripovedujejo o knjigah na portalu Dobreknjige.si. Naj spomnimo, da je lani nagrado za najboljši projekt Od pobude Lačni morda? do knjige Ke 'mo jeli? prejela prav naša lenarška knjižnica.

Nazadnje urejeno: nedelja, 19 november 2023 08:17