banner fiskars2

Vpis

V jurovškem vrtcu se trudijo skrbeti za zdravje otrok

Za spodbujanje zdravih navad je lutka kravica pomagala otrokom razumeti pomembnost nege zob. Foto: arhiv šole Za spodbujanje zdravih navad je lutka kravica pomagala otrokom razumeti pomembnost nege zob. Foto: arhiv šole

V vrtcu OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol so v sklopu projekta "Zdrav vrtec - Vzgoja za ustno zdravje in zdravje otrok" gostili medicinski sestri iz Zdravstvenega doma Lenart. Otrokom sta Ksenija Škerbot in Ines Žunkovič predstavili nego ustne votline in demonstrirali pravilno uporabo zobne ščetke ter umivanje zob. Otroci so sodelovali z navdušenjem in pozorno sledili navodilom pravilnega ščetkanja zob.

zd lenart zobki2Foto: arhiv šole

Za spodbujanje zdravih navad sta lutki (kravica in zobokroki) pomagali otrokom razumeti pomembnost nege zob. Poleg skrbi za ustno higieno so se otroci učili tudi drugih pomembnih navad za ohranjanje lastnega zdravja. Med. sestra Ines je otrokom prikazala pravilno umivanje rok ob zgodbici "Traktor".

Projekt je vključeval različne dejavnosti, kot so barvanje pobarvank na temo zdravja, igranje zdravnikov, družabne igre ter plesanje in ščetkanje zob kravici in zobokrokiju. V jurovškem vrtcu se trudijo skrbeti za zdravje otrok skozi celo leto si zapisali na spletni strani.

zd lenart zobkiFoto: arhiv šole