banner fiskars2

Vpis

Otvoritev sodobnega igrišča za odbojko na mivki v Cerkvenjaku

Foto: Vito Kraner Foto: Vito Kraner

Ta petek, 22. septembra, bo Občina Cerkvenjak s ponosom uradno odprla novo igrišče za odbojko na mivki, ki se nahaja v Športno-rekreacijskem centru (ŠRC) Cerkvenjak v sklopu parka Vitalin. Otvoritvena slovesnost bo potekala ob 11. uri dopoldne in predstavlja pomemben mejnik za športno skupnost ter ljubitelje odbojke v Cerkvenjaku, sploh, ker gre za impresivnih 475 kvadratnih metrov površine, ki zagotavlja več prostora za varno igranje in gibanje tudi ob igrišču. Investicijo v skupni vrednosti približno 60 tisoč evrov je v višini 23 tisočakov sofinancirala Fundacija za šport.

Ljubitelji športa na igrišču za odbojko na mivki uživajo že od sredine julija, ko je bilo igrišče predano v "poskusno uporabo". Ta korak je omogočil prebivalcem, da so novo igrišče že preizkusili in prispevali morebitne povratne informacije.

Izvajalec projekta, domače podjetje LORS, je s svojo natančnostjo in predanostjo poskrbel za popolno ureditev igrišča. Postavili so mreže in varovalne ograje, zagotovili kvalitetno osvetlitev, ki omogoča igranje odbojke tudi v nočnih urah na profesionalni ravni, ter uredili okolico.

Občina Cerkvenjak celoten medgeneracijski park Vitalin načrtuje in opremlja že dlje časa – v prvi fazi so uredili balinišče s pomožnim objektom in parkirišče, v drugi fazi so uredili dotično igrišče za odbojko na mivki, naslednje leto načrtujejo tretjo fazo, ki obsega postavitev fitnesa na prostem in igral ter žične drče, sledila bo še ureditev koloparka oziroma pumptracka. Izkušnja obiskovalcev parka se tako z vsako novo pridobitvijo izboljšuje in nadgrajuje.

Nazadnje urejeno: torek, 19 september 2023 09:53