banner fiskars2

Vpis

Nova povezava med Lenartom in Voličino: jekleni most za kolesarje

Deset mojstrov je v pičlih štiriih urah postavilo 24 tonski jekleni most. Foto: arhiv občine Deset mojstrov je v pičlih štiriih urah postavilo 24 tonski jekleni most. Foto: arhiv občine

Danes zgodaj zjutraj, ob šesti uri, ko je mesto še objemala jesenska megla, so domači obrtniki s težko mehanizacijo dostavili v Voličino 24 ton težek jekleni most, ki bo povezoval Lenart z Voličino. Ta zgodba je del projekta izgradnje kolesarskih poti in predstavlja pomemben korak k bolj trajnostni in povezani občini Lenart. Postavitev mostu je spremljal tudi župan mag. Janez Kramberger in podžupan Franci Ornik.

most volicina 2

Jekleni most, dolg 27,5 metrov in širok 4 metre, je rezultat skupnega dela lokalnih obrtnikov, predvsem pa podjetja Jekon, ki je specializirano za izdelavo jeklenih konstrukcij. Izdelava mostu je trajala približno 14 dni, mojstrom pa je uspelo postaviti konstrukcijo v zgolj štirih urah. Gre za lep dosežek lokalnih obrtniških znanj in spretnosti.

Pri dostavi in postavitvi mostu so ključno vlogo odigrali tudi zaposleni iz podjetij Skala, Majhenič in Prangel, kar poudarja pomen lokalnega sodelovanja in partnerstva pri takšnih projektih.

most volicina 3

Trenutno most še čaka namestitev betonske plošče in asfaltne prevleke, preden bo v celoti pripravljen za uporabo. Ko bo dokončan, bo ta kolesarska pot zagotovila varno in udobno povezavo med Lenartom in Voličino, ki bo koristila tako prebivalcem kot tudi kolesarjem in rekreativcem. Projekt naj bi bil zaključen v oktobru letos.

Da mojstri niso ostali lačni in žejni med zahtevnim delom, je poskrbela Valerija Pukšič iz Kmetije Pukšič, ki je pripravila okusen obrok za vse udeležence. Njihova odločnost in trdo delo so zagotovili uspešno dokončanje tega pomembnega projekta.

most volicina 5

Projekti, kot je ta, poudarjajo pomen lokalnega gospodarstva in sodelovanja pri razvoju infrastrukture, ki izboljšuje kakovost življenja in trajnost lokalne skupnosti. Jekleni most, ki je bil danes postavljen, bo v prihodnjih letih služil kot ključna povezava med Lenartom in Voličino ter prispeval k razvoju kolesarskega prometa v regiji.

most volicina 4

Nazadnje urejeno: sobota, 16 september 2023 11:42