banner fiskars2

Vpis

Iz Trnovske vasi do Kopra s starodobniki

Bolfenški starodobniki v slovensko Primorje ponesli glas o nas. Foto: Klavdija Brumen Bolfenški starodobniki v slovensko Primorje ponesli glas o nas. Foto: Klavdija Brumen

Člani Bolfenškega društva ljubiteljev stare tehnike iz Trnovske vase so tudi letos nestrpno pričakovali toplejši del leta, saj se lahko takrat ponovno podajo na pot s svojimi starodobniki. Kakor pove predsednica društva, Klavdija Brumen, imajo člani, kar 54 jih je, v lasti starodobne avtomobile, traktorje, motorje in kolesa.

Vendar pa v društvu niso aktivni le na cestah, letos so ob čistilni akciji zbrali kar 1000 kg starega železa, sodelujejo pri urejanju Simoničeve domačije, kjer pomagajo urejati tudi razstavni prostor stare tehnike in se tudi sicer vidno udejstvujejo v domači občini.

»22. aprila smo se z našimi vozili odpravili na otvoritveno vožnjo v smeri naših prijateljev s Stare gore, ki jim je stara tehnika prav tako pri srcu. Obiskali smo tamkajšnji mlin na veter, ki je eden redkih še ohranjenih v Sloveniji, turistični muzej in baročno cerkev. Na otvoritveni vožnji se je avtomobilom in traktorjem pridružil še motor starodobnik. Istega dne se je 5 naših članov udeležilo prvega blagoslova traktorjev v naši okolici, kjer so zastopali našo občino v družbi župana Alojza Benka.« je opisala Brumnova.

Od 19. do 21. maja pa so se s starodobnimi vozili potepali po slovenskem Primorju. Udeležili so se 25. Adria Classic rally starodobnih vozil za prvenstvo zveze SVZ. Ni šlo le za srečanje,  ki ga je pripravilo društvo Adria, temveč so prisluhnili tudi predavanju in praktičnemu prikazu upoštevanja cestnoprometnih predpisov. Štirinajst članov društva je na tem srečanju sodelovalo s sedmimi starodobnimi avtomobili. Med gostovanjem so predstavili tudi Občino Trnovska vas, ob podpori katere so se na pot odpravili.

20. maja se je društvo, kakor je že v navadi, udeležilo tudi dogodka Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju, kjer so kar pet traktorjev razstavili pred vhodom na prizorišče.

 

Nazadnje urejeno: torek, 13 junij 2023 18:20