banner fiskars2

Vpis

Zaključek vrtčevskega leta v Voličini

Sončki znajo obesiti perilo čisto sami. Foto: arhiv Vrtca Voličina Sončki znajo obesiti perilo čisto sami. Foto: arhiv Vrtca Voličina

V vrtcih Voličina in Selce so v torek, 6. junija, zaključili vrtčevsko leto s posebnim dogodkom v kulturni dvorani v Voličini.

Skozi nastope otrok so predstavili delo v vrtcu, ki je vselej skrbno načrtovano. Starši in drugi, ki so prišli podpret svoje najmlajše, so tako spoznali celoten kurikulum vrtca, ki je ob temeljnih nalogah vrtca pomemben del vsakdana.

Kot prvi so na oder neustrašno s piščalkami v rokah prišli mini maturanti in odpeli svojo »himno«. Otroci najmlajše skupine so prikazali dve naravni obliki gibanja: lazenje in hojo s pomočjo prijazne bibe in pesmice o polžku.

vrtec 3 Staršem moramo malo pomahati.

Otroci iz skupine Zvezdice so na oder prinesli knjige in pokazali, kako radi jih listajo in prisluhnejo pravljicam. V Vrtcu Voličina ne sveti samo ena luna, ampak jih je veliko in ob koncu vrtčevskega leta so se prelevile v frizerje, kuharje in delavce ter tako prikazale, da v vrtcu spoznavajo tudi različne poklice in dela. Otroci iz skupine Sončki so odlični pomočniki, saj so s pomočjo pralnega stroja spoznavali matematične osnove – preprosto ločevanje perila po barvi, centrifugalno silo in njen učinek, kakor tudi logično mišljenje ob sami postavitvi naprave. Utrinki se v Vrtcu Voličina imenuje najstarejša skupina. Na odru so zapeli in zaplesali ter celo zaigrali na glasbila, ki so jih izdelali sami, njihova vzgojiteljica Tanja pa je zaigrala na diatonično harmoniko. Otroci iz skupine Vrtca Selce pa so dokazali, da so pravi eko junaki in znajo skrbeti za svoje okolje ter ga cenijo in občudujejo.

vrtec 2 Utrinki so zaigrali na glasbila.

Ob koncu dogodka je spregovoril ravnatelj OŠ Voličina, mag. Anton Goznik, pohvalil delo kolektiva vrtca, ki je za prihodnost in razvoj otroka, fizično in na duševni ravni, izjemnega pomena ter vsem zbranim zaželel prijetne počitniške dni. Nekaj besed pa je otrok, staršem in sodelavcem namenila tudi Klavdija Žabčič, vodja vrtca ter se obenem zahvalila še pravljičarki, knjižničarki iz Knjižnice Lenart, Aleksandri Papež, ki je dogodek s pesmijo in pripovedjo tudi povezala.

Nazadnje urejeno: petek, 09 junij 2023 10:27