banner fiskars2

Vpis

Več kot 300 osnovnošolcev je v Trnovski vasi imelo Veter v laseh

Foto: Aleksander Vuk Foto: Aleksander Vuk

Zadnjo soboto v maju so učenci in učenke OŠ Destrnik-Trnovska vas preživeli na športnem dnevu (Veter v laseh), ki je potekal na podružnični šoli pod geslom S športom proti zasvojenosti.

Veter v laseh, ki poteka pod okriljem Športne unije Slovenije, je tradicionalna prireditev Športnega društva Kenguru. Pri izvedbi le te kengurujčki sodelujejo z Osnovno šolo Destrnik-Trnovska vas, z občinama Trnovska vas in Destrnik ter z domačimi društvi – s Strelskim društvom Trnovska vas, z Društvom upokojencev Trnovska vas, s Turističnim društvom Trnovska vas in s Prostovoljnim gasilskim društvom Biš.

kenguru 3 Kenguru ekipa

Na letošnji vseslovenski športno-družbeni akciji so bili prisotni tudi pripadniki 74. pehotnega polka slovenske vojske iz Vojašnice Generala Maistra, ki so predstavljali kolesno oklepno vozilo – 8 x 8 svarun. Učenci so si lahko ogledali reševalno vozilo podjetja za zdravstveno dejavnost – Modmed. Zahvaljujoč Plesni dimenziji pa so se na začetku tudi dobro ogreli.

Zabavno sončno dopoldne so si učenci popestrili z različnimi igrami in dejavnosti. V posameznih športih so se lahko preizkusili v ruskem kegljanju, skoku v daljino, metu žvižgača, rolanju in ristancu, učenci zadnje triade pa tudi v streljanju z lokom in streljanju z zračno puško. Tega dne so lahko ustvarjali tudi na likovnem področju. V znamenju ekipnega duha in pripadnosti so igrali nogomet, med dvema ognjema, odbojko, bowling in badminton ter vlekli vrv.

Del dneva je bil namenjen še zabavnim igram, kjer so uživali na napihljivih igralih podjetja Napihljiva igrala Veverička, se preizkušali v metanju trojk na koš, zadevanju lukenj v golu, ciljanju tarče z vedrovko in metanju žog v vedra. Naučili so se lahko še nekaj o boksu in se v tem športu tudi preizkusili. Zahvaljujoč donatorjem in sponzorjem: obe prej omenjeni občini, Turistično društvo Trnovska vas, Mladinska knjiga, Radenska, Arbadakarba in Intera so nekateri prejeli tudi darila. Na dogodku so več kot 300 otrok pozdravili župan Občine Trnovska vas, Alojz Benko, županja Občine Destrnik, Vlasta Tetičkovič Toplak, ravnatelj OŠ Destrnik-Trnovska vas, mag. Drago Skurjeni, vodja PŠ Trnovska vas, pa je Dušanka Škamlec, aktivna tudi v vrstah ŠD Kenguru in je dogodek v celoti povezovala.

kenguru 1 Wiii, Športko in novi predsednik ŠDK

Za dobro vzdušje in pravo energijo sta na dogodku skrbeli maskoti – maskota ŠDK, kenguru Wiii, in maskota Vetra v laseh, Športko.

»Upamo, da smo učencem popestrili šolski dan in jim s športno-družabnim programom predstavili športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa.« je povedala vodja PŠ Trnovska vas, Dušanka Škamlec »Moj prvi dogodek kot predsednik društva je za menoj. S takšno super ekipo dvomim, da mi bo organizacija kdaj povzročala težave.«

je še dodal novi predsednik ŠD Kenguru, David Majcen.

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 29 maj 2023 15:00