banner fiskars2

Vpis

Županovo vino 2023 je postal Rumeni muškat Vina Kramberger

Podelitve se je udeležila Patricija Peklar, 7. cerkvenjaška vinska kraljica. Podelitve se je udeležila Patricija Peklar, 7. cerkvenjaška vinska kraljica.

Na zadnjem sejemskem dogajanju je danes potekal tradicionalni izbor županovega vina, kjer je Rumeni muškat Vina Kramberger osvojil prestižen naziv zmagovalca. Z vinom se je pomerilo več različnih lokalnih pridelovalcev, a je zmago slavila klet Vina Kramberger, ki že dolga leta navdušuje s svojo kakovostjo. V finalu je 25-članska komisija z 12 glasovi za izglasovala nagrajenca, po 9 glasov je prejel Rumeni muškat Vinogradništva Fekonja in 4 glasove Rose iz Vina Kramberger.

splet vino 2

Izbor županovega vina na Sejmu KOS je postala tradicionalna prireditev, ki privablja številne vinoljube, ljubitelje kulinarike in predstavnike vinarskega sveta. Namen te prireditve je spodbujanje lokalne vinogradniške in vinske kulture ter izpostavljanje vrhunskih vin, ki jih pridelujejo v okolici Lenarta.

Letošnji izbor županovega vina je pritegnil lokalne vinogradnike in vinarjev, ki so se s svojimi vzorci vina potegovali osvojitev Županovega vina. Strokovna žirija je ocenjevala skupno šest vzorcev od Tomaža Rojsa, Vinogradništva Fekonja in Vina Kramberger glede na različne kriterije, kot so barva, vonj, okus, harmoničnost in dolžina okusa. Med številnimi odličnimi vzorci je Rumeni muškat Vina Kramberger prevladal in osvojil srca žirije ter obiskovalcev. Ta zlata kapljica se ponaša z nežno rumeno barvo, značilnim cvetnim vonjem in slastnim, svežim okusom. Rumeni muškat iz kleti Vina Kramberger je bil priznan zaradi svoje popolne uravnoteženosti in izjemne pitnosti, kar ga je postavilo na prvo mesto med ostalimi sodelujočimi vini.

splet vino 3

Župan mag. Janez Kramberger je pred razglasitvijo povedal, da običajno izberejo bolj slajšo vino in da se letno porabi okoli 700 buteljk županovega vina, ki ga strežejo ob občinskem prazniku in raznih dogodkih, ki jih organizira občina, delijo pa ga tudi kot protokolarno darilo.

Vinogradnik Stanko Kramberger je ob prejemu nagrade izrazil svoje veselje in ponos: "Zelo smo počaščeni, da je naše vino Rumeni muškat prejelo tako pomembno priznanje. To je rezultat trdega dela in strasti, ki jo vlagamo v našo vinsko klet. Zahvaljujemo se strokovni žiriji in organizatorjem Sejma KOS za to dragoceno priložnost."

Nazadnje urejeno: nedelja, 28 maj 2023 13:30