banner fiskars2

Vpis

Učenci OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol bodo peli, igrali in plesali

Folklorna skupina Šleka pac se je letos uspešno uvrstila na državno srečanje! Folklorna skupina Šleka pac se je letos uspešno uvrstila na državno srečanje!

Na Osnovni šoli Jožeta Hudalesa Jurovski Dol prirejajo Letni koncert pevskih zborov in folklornih skupin njihove osnovne šole.

Na koncertu bodo sodelovali člani vrtčevske folklorne skupine in mlajša ter starejša folklorna skupina OŠ J. Hudalesa, ob njih pa tudi učenci iz zborčka 1. razreda in otroški ter mladinski pevski zbor. Koncert bodo popestrili še vokalna skupina in šolski band. Folklorne skupine bodo gledalce popeljale v čas preteklosti in bodo skozi odrske postavitve ob plesu prikazale navade, predstavile ljudske običaje in zapele ljudske pesmi. Pevski zbori bodo prepevali različne pesmi, prav tako pa se bodo na koncertu predstavili učenci, ki igrajo na različne inštrumente. Letni koncert je ponovno priložnost, da učenci predstavijo, kar so se naučili skozi šolsko leto ter se urijo v nastopanju.

Vodji in glavni organizatorici koncerta sta Metka Caf in Barbara Waldhütter.

Učenci in učitelji se veselijo obiska. Vstopnine ni, bodo pa veseli prostovoljnega prispevka, ki ga bodo namenili sofinanciranju izdelave zaves za gledališki oder v šoli.

Nazadnje urejeno: četrtek, 25 maj 2023 14:58