banner fiskars2

Vpis

Simfonijice ob 10-letnici delovanja požele stoječe ovacije

Mamma Mia je navdušila tudi Žensko vokalno skupino Simfonija, zato so se ji poklonile tako z glasbo, kot z vizualno podobo in požele bučen aplavz. Foto: Zmago Šalamun Mamma Mia je navdušila tudi Žensko vokalno skupino Simfonija, zato so se ji poklonile tako z glasbo, kot z vizualno podobo in požele bučen aplavz. Foto: Zmago Šalamun

Nedeljsko popoldne je bilo v Trnovski vasi namenjeno glasbi in petju. Ob 10-letnici delovanja Ženske vokalne skupine Simfonija so v Kulturnem društvu Trnovska vas pripravili koncert, ki so ga obogatili tudi Cantare, Sara Krajnc in Denis Krajnc. Članice Simfonije so prejele bronaste Galussove značke, ponosno pa so med obiskovalce razkazale svojo prvo zgoščenko in videospot, ki prikazuje lepote Trnovske vasi. Po skoraj dveh urah so jih obiskovalci nagradili s stoječimi ovacijami.

simfonija2

Ob prihodu v dvorano v Trnovski vasi so goste, ki so z obiskom želeli izkazati naklonjenost in pohvalo za opravljeno delo, pozdravila 8-članska zasedba ženske vokalne skupine Simfonija. Tokratni koncert je bil poseben tudi zato, ker so ob okroglem jubileju izdali zgoščenko z enajstimi pesmimi in posneli videospot na najbolj privlačnih točkah v Trnovski vasi. Koncert so otvorile s pesmijo Prav lepa je Trnovska fara, ki je takoj za Slovenec sem tako rekoč himna tega kraja. Koncert so s svojimi vložki obogatili tudi pevci Vokalne skupine Cantare s pevko Evo Kurnik, odličen nastop pa je izpeljala Sara Krajnc, ki je na oder pred domačo publiko stopila prvič. Ob tej priložnosti jim je predsednik sveta JSKD območne izpostave Ptuj Marko Pukšič izročil bronaste Gallusove značke, ki jo prejmejo posamezniki za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske vokalne glasbe. Posebno zahvalo in pohvalo je prejel tudi župan Alojz Benko in Občina Trnovska vas za ves trud in aktivno angažiranje ter pomoč pri delovanju tako kulturnega društva, kot njihove vokalne skupine. Ob tem je župan Alojz Benko v nagovoru povedal:

»Globook poklon in pohvala za vaš čas, ki ga vlagate v vaše delo. Verjamemo, da je delo poplačano takrat, ko vidimo polno dvorano in bučen aplavz. Uspešno delo še naprej!«

simfonija3

Janko Krajnc je vodja skupine že od vsega začetka:

»Leta 2011 smo imeli idejo, da naredimo nekaj novega, drugačnega. Danes nas navdaja veselje, zadovoljstvo in hvaležnost, da ste si vzeli čas in ga namenili temu posebnemu dogodku. Deset let nas povezuje pesem in prijateljstvo,« je zbrane nagovoril umetniški vodja Janko Krajnc.

Ob tem so mu članice poklonile simbolično darilo, ki ga povezujejo s časom, saj je ravno on tisti, ki je največ prostega časa namenil delovanju njihove skupine. Dogodek je s pridihom humorja in simpatičnosti povezoval Peter Kirič, ki je izzval marsikateri nasmeh in aplavz za nastopajoče. Zadnji dve točki so Simfonijice pripravile v podobi ABBE – tako glasbeno, kot tudi vizualno. Izjemno dobro sprejet koncert je polna dvorana pospremila s stoječim bučnim aplavzom.

simfonija4

simfonija5

Nazadnje urejeno: torek, 25 april 2023 08:34