banner fiskars2

Vpis

Mobicom Lenart praznuje 20 let: Na trgu nastopajo kot najkakovostnejši ponudnik

»Vsak kupec v dvajsetih letih je del naše zgodbe. Vsak poslovni partner prav tako. Lenart je naše mesto in vsi, ki se iz okoliških krajev vračajo k nam, so samo dokaz, da delamo dobro,« je povedala ekipa Mobicoma. »Vsak kupec v dvajsetih letih je del naše zgodbe. Vsak poslovni partner prav tako. Lenart je naše mesto in vsi, ki se iz okoliških krajev vračajo k nam, so samo dokaz, da delamo dobro,« je povedala ekipa Mobicoma.

Mobicom Lenart, pooblaščeni prodajalec Telekoma Slovenije, v mesecu aprilu obeležuje 20 let, odkar uporabnikom približuje svet mobilne telefonije, interneta in televizije. Danes s kakovostno ponudbo, osebnim pristopom in korektnim odnosom zadovoljne stranke prepričajo, da se vedno znova vračajo k njim.

Ko so leta 2003 vstopili na trg, so prenosni telefoni ravno postajali tisto, kar so si vsi želeli, kmalu pa tudi tisto, kar si naenkrat preprosto moral imeti. Danes lahko pri njih sklenete naročnino za mobilne ali fiksne storitve vodilnega ponudnika celovitih komunikacijskih storitev v Sloveniji, kupite mobilni aparat ali dodatno opremo zanj. V Mobicomu so vseskozi verjeli v produkte, ki jih ponujajo, in v delo, ki ga opravljajo.

Ustanovitelj podjetja Miran Očkerl in dolgoletni prodajni svetovalec Milan Pšajd sta se v podjetniških vodah eden za drugim znašla popolnoma brez izkušenj, in to z dejavnostjo, ki si je šele utirala pot. A na srečo tudi z dejavnostjo, ki je vzporedno z njunim začetkom postala najhitreje rastoča tako glede ponudbe kot glede povpraševanja. Sama prodaja storitev podjetja Mobitel, d. d., je bila še sveža in preprosto je bilo postati njihov posrednik. Do leta 2011, ko sta se družbi Mobitel, d. d., in Telekom, d. d., združili, so sklepali naročnine zgolj za mobilno telefonijo; nekateri bodo še pomnili, da je bila takrat vsaka pogodba ročno napisana. S prvimi naročniškimi paketi, ki so ponujali določeno število brezplačnih oziroma vključenih minut in sporočil, se je delo za Mobicom šele prav začelo. Ko so postali posrednik še za fiksne storitve, se pravi za televizijo in internet, se je delo še enkrat opazno razširilo.

mobicom 1splet

Kar nekaj let so bili edini, ki so v našem kraju ponujali tovrstne storitve. Le vprašanje časa je bilo, kdaj se jim bodo v obliki konkurence pridružili še posredniki za ostale operaterje, pred nekaj leti pa je na lenarški trg vstopila tudi »lastna« konkurenca – še en posrednik Telekoma Slovenije. Milan pove, da se tega niso ustrašili, je pa to seveda pomenilo, da bo odslej njihovo delo še toliko bolj temeljilo na kakovostni ponudbi, ki bo popolnoma zadovoljila stranko. Le zadovoljna stranka se namreč vrača.

Na že tako razburkanem morju storitev z vedno novimi nepredvidljivimi tokovi so naleteli na še en izziv. Ustanovitelj podjetja je zajadral v tujino, v vlogi vodje pa se je v najbolj nezavidljivem času znašla Jelica Kamenšak. Na začetku leta 2020 so bili soočeni z izbiro: rešiti ladjo, ki je obtičala na čereh, ali se potopiti skupaj z njo. Kritično stanje je dodatno zaostrila korona. A s skupnimi močmi jim je nekako uspelo.

Pregnetli so tisto dobro, dodali določene spremembe, še naprej verjeli v produkte, ki jih prodajajo, in postali še boljši. Preselili so se v nove moderne prostore, kjer težijo k temu, da se stranke počutijo kot doma. Spremembo lokacije danes ocenjujejo kot dobro določitev. Stare stranke se vračajo tudi na novo lokacijo, zaradi frekventnosti trgovskega parka pa v njihovo poslovalnico vsak dan pokuka kakšna še nepoznana glava.

S strokovnostjo in prijaznostjo opozarjajo stranke na to, da so – kot posrednik Telekoma Slovenije – tu zaradi njih. In da so to radi. Na trgu nastopajo kot najkakovostnejši ponudnik. Ne nujno najcenejša, a zagotovo, predvsem za zahtevnega uporabnika, najboljša izbira. V kakovost prepriča tudi prejeto priznanje Best Buy Award, ki po mnenju slovenskih potrošnikov zagotavlja najboljše razmerje med ceno in kakovostjo. Milan in Simon zmeraj stojita za dano besedo in obljubo.

»Podpora, ki z najine strani zavezuje, da sva vsakomur, ki se odloči za posel pri nas, na voljo za pomoč in svetovanje tudi po podpisu pogodbe in za čas vezave, pa je tisto nekaj, kar je naša dodana vrednost.«

mobicom 4spletPrepoznavna obraza Mobicoma.

Vse, kar jim je uspelo v zadnjih treh letih, presega zastavljene cilje in želje. S čeri so uspeli spet zapluti v morje poslovnih priložnosti, a še zmeraj so sredi tu in tam razburkanega morja finančnih in poslovnih tokov, ki jim ne dovolijo zaspati na dosedanjem delu, temveč narekujejo tempo tudi vnaprej.

»Vsak kupec v dvajsetih letih je del naše zgodbe. Vsak poslovni partner prav tako. Lenart je naše mesto in vsi, ki se iz okoliških krajev vračajo k nam, so samo dokaz, da delamo dobro.«

mobicom 3splet

Nazadnje urejeno: nedelja, 23 april 2023 14:52