banner fiskars2

Vpis

Jubilejni koncert ŽeVS Simfonija vabi v Trnovsko vas

Foto: arhiv skupine Foto: arhiv skupine

Ženska vokalna skupina Simfonija bo v nedeljo, 23. aprila, ob 16. uri v Večnamenski dvorani v Trnovski vasi pripravila jubilejni koncert ob 10. obletnici delovanja. To pa še ni vse – premierno bodo predstavile videospot in novi CD.

Skupina, ki že od leta 2011 deluje pod vodstvom domačina in glasbenika Janka Krajnca v okviru Kulturnega društva Trnovska vas, je vsako leto, ko je to le bilo mogoče pripravila samostojni koncert z gosti, z nastopi dopolnila dogodke na ravni domače občine in izven njenih meja ter druge posebne priložnosti in osebna praznovanja.

ŽeVS Simfonija danes sestavljajo Valentina Muršec, Jasmina Štebih, Marta Horvat, Albina Borovič, Alenka Murko, Dušanka Škamlec, Mira Arnuga in Lidija Krajnc, tekom let pa se je na pevskih mestih v skupini izmenjalo še nekaj članic, ki pa pevke še danes z veseljem podprejo in jim prisluhnejo. Po več kot desetih letih delovanja bo Simfonija v nedeljo, 23. aprila, v domačem kraju premierno predstavila videospot za pesem, ki jim je posebej ljuba ter CD, ki so ga posnele ob jubileju delovanja.

Torej osem predstavnic nežnejšega spola in en mož, ki v šali pove, da je obilno deževje gotovo posledica intenzivnega klepetanja pevk med vajami in tudi po njih.

Simfonija, glede na izvor besede iz grščine, pomeni prijetno harmonijo, kasneje pa je postala izraz za večstavčno skladbo in takšne Simfonijice so – v prvi vrsti jih odlikujejo glasovi, na odru k temu dodajo še svoj stas in prepričajo z raznoliki talenti, ki so jih poleg petja dobile v dar.

Od ljudskih, do umetnih pesmi, slovenskih zimzelenih in znanih angleških se razteza njihov repertoar. Njihov umetniški vodja, Janko Krajnc, pa se poslužuje predvsem lastnih priredb in pevke največkrat na odru s klavirjem pospremi kar sam. Na jubilejnem koncertu pa sem jim bo na odru pridružila mlada pevka, domačinka Sara Krajnc in Vokalna skupina Cantare.

Nazadnje urejeno: ponedeljek, 17 april 2023 14:29