banner fiskars2

Vpis

Izmenjava Erasmus na OŠ Lenart

Foto: arhiv občine Foto: arhiv občine

Osnovna šola Lenart v tem tednu v okviru projekta Erasmus gosti učence in učitelje iz Hrvaške, Estonije, Poljske, Španije in Turčije. Učenci in učitelji iz tujih šol skupaj z lenarškimi učenci in učitelji raziskujejo naravno in kulturno dediščino na temo Miti in muzeji na prostem. V ponedeljek jih je sprejel podžupan Občine Lenart Franci Ornik. V kratkem orisu jim je predstavil Občino Lenart, poskrbljeno je bilo tudi za pogostitev z domačimi dobrotami in spominska darila.

Erasmus+ je program Evropske unije, ki podpira izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport v Evropi. Program za obdobje 2021-2027 namenja velik poudarek socialnemu vključevanju, zelenemu in digitalnemu prehodu ter spodbujanju udeležbe mladih v demokratičnem življenju. S proračunom v višini približno 26 milijard evrov ponuja več možnosti za mobilnost in sodelovanje kot kdaj koli prej.

erasmus lenart 1

25 tujih učencev in 10 učiteljev si je ogledalo Lenart in se odpravilo po Agatini poti - okoli Komarnika, na Štralek, kjer je Agata živela, in na stolp v Zavrh. OŠ Lenart je učencem pripravila zanimiv teden spoznavanja ne le bližnje okolice temveč tudi Slovenije. Odpravili so se še na ekskurzije v Maribor, na Ptuj, v Ljubljano in na Bled.

Nazadnje urejeno: četrtek, 23 marec 2023 11:21