banner fiskars2

Vpis

Gasilska mladina s papirnatimi rožicami vabi na proslavo ob materinskem dnevu

Foto: arhiv PGD Osek Foto: arhiv PGD Osek

Gasilska mladina PGD Osek je ta teden pod mentorstvom Natalije Poštrak izvedla delavnico ustvarjanja rožic »za mamice«. Te bodo razdelili med vse prisotne na proslavi ob materinskem dnevu, ki jo pripravljajo v nedeljo, 26. marca, ob 15. uri v prostorih gasilskega doma Osek.

Iz društva so sporočili, da je »bilo na delavnici prisotnih zelo lepo število članov naše mladine, ki so z veseljem zagreto ustvarjali.« Gasilska mladina PGD Osek sicer šteje 24 članov, od najmlajšega »pionirja« do najstarejšega »pripravnika«.

pgd osek mladina 2

O podmladku PGD Osek je v zadnjih mesecih slišati vedno več. V prvi vrsti seveda izvajajo gasilske vaje in sodelujejo v drugih aktivnostih društva, udeležujejo pa se tudi raznih gasilskih tekmovanj oziroma kvizov ter se družijo na ustvarjalnih delavnicah. Ob tem velja izpostaviti 14. kviz gasilske mladine GZ Lenart, ki je v soboto, 18. marca, potekal na OŠ Jožeta Hudalesa v Jurovskem Dolu. Ekipa mladincev, starih med 16 in 18 let, PGD Osek 1 se je od tam namreč uvrstila na regijsko tekmovanje.

Mamam in babicam bodo pričarali iskrice v očeh

Vsaka mama je prava mama,
dana za srečo in na veselje.
Prava. In ena sama.
Za vse življenje.

Tone Pavček

V nedeljo bodo na proslavi ob materinskem dnevu vsi člani mladine v prostorih gasilskega doma Osek nastopali z najrazličnejšimi točkami – recitacijami, petjem, igranjem inštrumentov.

»Ponovna prebuditev dogajanja v sklopu izvedbe proslav z mladino je zelo dober korak, da se tudi kot gasilsko društvo povežemo s krajani in širše na malo drugačen način in da marsikomu polepšamo nedeljsko popoldan ter pričaramo nasmeh na obraz,« so ponosno povedali v društvu.

Oktobra so izdelovali spominske ploščice

Na delavnici izdelovanja rožic pa mladi niso ustvarjali prvič. Spomnimo, da so oktobra lani prav tako na pobudo Natalije Poštrak v spomin na umrle gasilce pričeli z izdelovanjem spominskih ploščic, ki že krasijo grobov pokojnih »tovarišev«. Pobudnica je idejo za ovtar24 razložila takole: »Vse preveč je plastike in umetnih materialov po svetu. Zakaj nebi naredili nekaj inovativnega, cenejšega, ter nekaj, v kar vložiš trud in potem še bolj ceniš.« Spominske ploščice so tako v duhu okoljske ozaveščenosti naredili iz brezovega lesa, na katerega so z barvami narisali svečke s plamenom.

pgd osek mladina 3

Nazadnje urejeno: četrtek, 23 marec 2023 12:48