banner fiskars2

Vpis

Lahko besede s svojo frekvenco vplivajo na zdravje?

Vir fotografije: glorjana.si / Foto: Jan Pirnat Vir fotografije: glorjana.si / Foto: Jan Pirnat

O besedah, zdravju in poeziji bo v ponedeljek, 20. marca, ob 18.30 v večnamenski dvorani v Vitomarcih razmišljala Glorjana Veber.

Glorjana Veber je diplomirana politologinja, ki se je nato odločila za znanstveni magisterij iz sociologije na temo Vpliv življenjskih stilov na nakup knjige in za doktorat iz literarnih ved na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani na temo Poezija kot element družbene spremembe.
Je večkrat nagrajena pesnica, ki objavlja v slovenskih in tujih revijah ter časopisih. Izmed 1200 pesnikov iz celega sveta je bila izbrana za sodelovanje v finalnem izboru mednarodnega natečaja Devinski grad.
Je tudi ustanoviteljica Inštituta IRIU, pod okriljem katerega razvija predvsem inovativne pristope na področju bralne kulture, bila pa je tudi direktorica Celjskega mladinskega centra, javnega zavoda za mladinsko kulturo, izobraževanje, informiranje in šport.

Zanima jo vpliv besed na zdravje. In prav o frekvencah besed ter njihovem vplivu na zdravje bo spregovorila v Vitomarcih, na dogodku, ki ga organizira KUD Vitomarci.

»Branje knjig nam odpira nove dimenzije. Je ptica, ki razprostira krila k razumevanju izkustva, kjer se zavemo, da Besede niso sonce, ki ga opisujejo – pravi ena akašejka v knjigi Modróko.« je zapisala na svoji spletni strani.

Nastopili bodo še člani recitatorske sekcije, tamburaši, glasbenici Mateja Predikaka Toš in Nika Rojko, skupina Avis in pevke Društva gospodinj Vitomarci. Za uvodno razmišljanje ob dnevu poezije (21. marec) pa bo poskrbela Aleksandra Papež.

veber letak 1p

veber letak 2p 

Nazadnje urejeno: petek, 17 marec 2023 14:43