banner fiskars2

Vpis

Nogometaši NK Jurovski Dol minuli vikend trenirali v Poreču

Foto: arhiv kluba Foto: arhiv kluba

Fantje iz selekcij U15 in U17 Nogometnega kluba Jurovski Dol so minuli vikend s tremi trenerji oddelali spomladanske priprave. Konec tedna so s treningi in tekmami v Poreču nabirali motivacijo za uspešno drugo polovico sezone. Domov so prišli sicer utrujeni, a navdušeni in v prvi vrsti z željo po še.

Poln avtobus, 41 mladostnikov, so spremljali trije trenerji: Matej Radan, Aljaž Krautič in Bernard Petek. Dodatno je bil z njimi še Luka Sambolec, vodja nogometne šole. Priprave so seveda namenjene izključno nogometnim igralcem v klubu, so pa jih s prihodom in ogledom tekme v lastni režiji presenetili nekateri od staršev.

priprave jurovski 3

»Vsako leto bi radi nekaterim generacijam omogočili priprave. To pomeni tri do štiri dni bivanja v kompleksu, nekje, kjer so pogoji za trening boljši kot pri nas - glede na to da je tukaj še mrzla zima. Običajno se gre na morje; lani smo bili na slovenski obali, letos pa na hrvaški,« pove vodja nogometne šole.

Prvi dan je dečke na igrišču sicer opral dež, potem pa se je zjasnilo in otoplilo. V naprej so imeli odlične pogoje: temperatura je dosegla 15 stopinj, občutnega vetra ni bilo. V petek so dopoldan trenirali, popoldan pa jih je že čakala prva tekma. Zapisali so, da je šlo »vse po planu, borbeno, zavzeto in tekmovalno.« Selekcija U15 NK Jurovski Dol se je pomerila z enakovredno ekipo NK Jadrana Poreč – končni rezultat je bil izenačenih 1 : 1. Starejša selekcija U17 pa je nasprotnika ugnala s 4 : 3.

priprave jurovski 2

V soboto so petkovem programu – treningu in tekmi – dodali še video analizo. Rahlo so bili utrujeni od prvega dneva, vendar pripravljeni na nove naloge in spoznanja. Selekcija U17 je igrala z domačini iz Vrsarja, U15 pa z avstrijsko ekipo SV Oberglan. Minute so bile razporejene tako, da so igrali vsi fantje, kar je bilo trenerskemu štabu najbolj pomembno, razložijo:

»S potekom tekem smo bili zelo zadovoljni. Ni nam bil toliko važen rezultat, važno je, da vsi fantje igrajo. Da se preizkusijo in da doživijo naporen tempo treninga ter tekme v istem dnevu.«

Za konec dneva je sledilo presenečenje – ogled tekme FC Koper : NK Celje.

priprave jurovski 6

Luka Sambolec nasmejano posreduje pogovor, ki ga je med dečki slišal tekom kosila: »Eden od tamlajših pravi prijatelju:»To je življenje,« kot nek moto in nadaljuje: »Glej; treniram, spim v hotelu, jem, delam kar hočem. To je življenje.« Se mi je zdelo, da so se ga priprave očitno res dotaknile. Zanje gre res za eno posebno doživetje.«

Zadnji dan, v nedeljo, so se še zadnjič podružili na igrišču, po kosilu pa je sledil odhod domov. Luka zaključi:

»V ponedeljek, ko si končno doma, si izžet kot krpa. Ampak veš, zakaj to delaš. Zakaj je pomembno. Priprave povežejo ekipo, ti pozitivni učinki se potem kažejo celo sezono.«

priprave jurovski 4

Priprave so po besedah vodje nogometne šole pa tudi po odzivih fantov, v slednjih vzbudile dodatno voljo do dela in zavedanje, da se je za uspeh potrebno odreči nekaterim drugim stvarem. Pokazale so jim red, disciplino in nek ritual, ki bi ga naj imel vsak športnik. Ob tej priložnosti se Luka Sambolec v imenu nogometne šole in mladih nogometašev zahvaljuje staršem, trenerjem in donatorjem: »Posebna zahvala gre seveda staršem, ki so otrokom priprave finančno omogočili, donatorjem, ki so pomagali pri sami izvedbi, in trenerjem, ki so si vzeli čas za predajanje znanja. V petek, nekateri že v četrtek, so vzeli dopuste ... dali so svoj prosti čas za klub, za otroke.«

Obe ekipi sta trenutno pri vrhu v svojih ligah MNZ Maribor. Selekcija U15 na lestvici zaseda prvo, selekcija U17 pa tretje mesto z dvema točkama razlike do vodilnega. Cilj do konca sezone je vsekakor vsaj ohraniti trenutno pozicijo.

priprave jurovski 5

Nazadnje urejeno: četrtek, 16 marec 2023 08:32